• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Özkes'ten bomba itiraflar

Yeniakit Publisher
2015-07-28 11:42:00 - 2015-07-28 11:48:11
Özkes'ten bomba itiraflar

Akit’in ortaya çıkarttığı CHP'deki rezidans skandallarından sonra partisinden istifa eden milletvekilli İhsan Özkes bir gazeteye verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Keşke o daire oradan alınmasaydı. O ev başka yerden alınamaz mıydı? Rahatsız oldum" diyen Özkes, eski partisini ''CHP zihniyeti'' şeklinde tanımlarken, CHP’nin “din ile sorunlu” algısından kurtulamadığını, Deniz Baykal’ın da gidişattan memnun olmadığını söyledi.

MUSTAFA DURMAZ / İSTANBUL - Geçtiğimiz günlerde CHP'den istifa eden milletvekilli İhsan Özkes, Habertürk'ten Balçiçek İlter'le gerçekleştirdiği söyleşide çarpıcı açıklamalar bulundu. Gazetemiz Akit’in ortaya çıkarttığı CHP'deki rezidans skandallarından sonra istifa kararı aldığını açıklayan İhsan Özkes, "Keşke o daire oradan alınmasaydı. O ev başka yerden alınamaz mıydı? Rahatsız oldum" dedi. CHP’nin ‘din ile sorunlu’ algısından kurtulamadığını da belirten Özkes’in ''CHP zihniyeti'' tanımlaması ise dikkat çekti. Özkes'in CHP ile ilgili dile getirdiği söz konusu tespitler parti içinde kazanın kaynadığını gösterdi.

BAYKAL DA CHP’DEN MUTSUZ

Partisinden istifası sonrası CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın kendisini aradığını söyleyen İhsan Özkes, Baykal’ın kendisine “Maalesef bu bizim partinin işleri, durumu bu ve bundan kurtulmamız gerek” dediğini, Başörtüne yönelik çirkin söylemleriyle hafızalara kazınan Türkan Saylan’ın cenaze namazını kıldırdığı için de CHP’nin kendisini partiye kabul ettiğini ifade etti. ‘CHP zihniyeti’nin “Az olsun, benim olsun” anlayışına sahip olduğunu dile getiren Özkes, CHP içinde bulunan ‘Delege ağaları’nın partiyi yönettiğini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise ‘trafik polisliği’ görevini yürüttüğünü vurguladı.

O REZİDANSLARIN ORADAN ALINMASINDAN RAHATSIZ OLDUM

''Baykal sizi partisinin “dine mesafeli” algısından kurtarmak için istemişti zamanında, peki o algı değişti mi?' 'şeklindeki soruya ''Hayır. CHP, üzerindeki “Din ile sorunlu” algısından çıkamadı, kurtulması da mümkün değil'' değil diyen Özkes, CHP’de bir vitrin malzemesi olarak yer aldığın söyledi. Türkiye’de ilk Akit’in ortaya çıkarttığı rezidans olayını kurgulayanların da basına sızdıranların da CHP'li olduğunu bildiren Özkes, Kılıçdaroğlu’na “Ben sizin temizliğinize inanıyorum, dürüstsünüz, iyisiniz ama şu daire başka yerde alınamaz mıydı? Keşke o daire oradan alınmasaydı. O ev başka yerden alınamaz mıydı? Rahatsız oldum” şeklinde konuştuğunu ve istifa kararı aldığını söyledi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23