• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Özgürgün: Kıbrıs Rum halkının da çözüme ihtiyacı var

Yeniakit Publisher
2016-08-29 22:32:00 -
Özgürgün: Kıbrıs Rum halkının da çözüme ihtiyacı var

KKTC Başbakanı Özgürgün, "Kıbrıs Türk halkının çözüme ihtiyacı olduğu kadar Kıbrıs Rum halkının da çözüme ihtiyacı var." dedi.

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs müzakerelerine ilişkin, "Kıbrıs Türk halkının çözüme ihtiyacı olduğu kadar Kıbrıs Rum halkının da çözüme ihtiyacı var." dedi.

Başbakan Özgürgün, Ulusal Birlik Partsi - Demokrat Parti - Ulusal Güçler (UBP-DP/UG) koalisyon hükümetini değerlendirme toplantısında basın mensupları ile Lefkoşa'da bir araya geldi. Toplantıda, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, bazı bakanlar ve milletvekilleri de hazır bulundu.

Özgürgün, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de 15 Temmuz’daki darbe girişiminin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapıldığı ortaya çıktıktan sonra KKTC’de de 21 Temmuz’da FETÖ’nün terör örgütü ilan edildiğini, Türkiye’de örgütle ilgili soruşturmaların halen sürdüğünü belirtti.

Kendisinin koordinasyonuyla askeri makamların ve polisin bütün ihbarları ve gelen bilgileri değerlendirdiğini belirten Özgürgün, “Şu ana dek KKTC’de bağlantılı kişiye, odağa rastlamadık. Güvenlik güçlerimiz gelen ihbarı, bilgiyi değerlendiriyor." ifadesini kullandı.

"Türkiye’nin garantisini istiyoruz"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Başbakan Özgürgün, yoğun şekilde devam eden müzakerelerde nüfus ve garantörlük konularına çok dikkat edilmesi gerektiğini, Kıbrıs Türk halkının güvenliğini garanti etmesinin çok önemli olduğunu, Türkiye’nin garantisini istediklerini ifade etti.

''Cumhurbaşkanı ile di̇di̇şme ni̇yeti̇nde deği̇li̇z”

Başbakan Özgürgün, müzakereleri yürüten Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile "didişerek" hükümet etme niyetinde olmadıklarını belirterek, "Uyumlu götürmek isteriz. Bunun da yolu hükmet temsilcisinin bir an önce müzakere masasında olmasıdır. O bilgileri alıp katkımız, eleştirimiz varsa anında paylaşmamız lazım. Bu son derece iyi olur.” diye konuştu.

"Müzakerelerle ilgili ayrıntı alamıyoruz"

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş da hükümete geldikleri dönemde sözlü olarak müzakere heyetine temsilci vermeyi talep ettiklerine işaret ederek, şimdi görüşme sürecinin yeni bir safhaya geçtiğini dile getirdi.

Müzakere sürecine düşünceleriyle katkı yapmak istediklerini vurgulayan Başbakan Yardımcısı Denktaş, olup biteni de birinci elden öğrenme taleplerini ifade etti. Denktaş, “Müzakerelerle ilgili ayrıntı alamıyoruz. Bu noktada eksikliğimiz var. Bu yeni safhada buna tahammülümüz yok.” değerlendirmesinde bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23