• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Özel Kuvvetlerden 15 Temmuz raporu

Yeniakit Publisher
2016-09-30 17:01:00 - 2016-09-30 17:07:09
Özel Kuvvetlerden 15 Temmuz raporu

Özel Kuvvetler Komutanlığı tarafından, 15 Temmuz gecesi karargahta yaşananların detaylarıyla anlatıldığı bir rapor hazırlandı.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında cuntacı hainlerin ele geçirmek istediği Özel Kuvvetler Komutanlığı tarafından, 15 Temmuz gecesi karargahta yaşananların detaylarıyla anlatıldığı bir rapor hazırlandı.

Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’nın görevlendirdiği 4 albayın hazırladığı raporun, darbe soruşturmasını yürüten Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığına gönderildiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre darbe girişiminin yaşandığı gece cuntacı general Semih Terzi’nin ele geçirmek istediği Özel Kuvvetler Komutanlığı karargahında yaşanan gelişmeler bir rapor haline getirildi.

15 Temmuz gecesi başlayan ve sabah saatlerinde bastırılan darbe girişiminin bütün safhalarının yer aldığı rapor askerlerin ifadeleri, karargahtaki kamera kayıtları, personel giriş çıkış bilgileri ve özel olarak kurulan ekibin yürüttüğü idari soruşturma sonuçlarını içeriyor.

Raporun son bölümünde ise darbeci general Terzi ile Diyarbakır’dan Ankara’ya gelen bordo bereli askerlerle ilgili bilgi yer aldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Rapora göre, Terzi’nin Astsubay Ömer Halisdemir tarafından vurulmasının ardından askerler, tim komutanlarının aracılığıyla Zekai Aksakallı’ya ulaşarak durumu anlattı. Tuğgeneral Terzi ve Binbaşı Fatih Şahin’in hain olduğunu öğrenen timdeki askerler, Albay Ümit Bak ile çok sayıda üst rütbeli darbeciyi derdest etti.

Aynı askerlerin, sonraki günlerde de karargahtaki darbeci askerlere yönelik gözaltı işlemleri yapılmasına yardımcı oldukları raporda ifade edildi.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen raporun, hazırlanacak fezlekeyle birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edileceği belirtildi.

Özel Kuvvetler Komutanlığı, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, darbe girişimine karışan personeli belirlemek için “mülakat komisyonu” kurmuştu.

Darbe soruşturması kapsamında tutuklanan 77 Özel Kuvvetler Komutanlığı mensubunun odalarında yapılan arama sonucunda, bazı askerlerin odalarında FETÖ mensuplarında çıkan 1 dolarlık banknotlar bulunmuştu.

Öte yandan soruşturma kapsamında bugüne kadar tutuklanan 125 askerin önemli bir kısmı bordo bereli askerlerden oluşuyor.

Bunlar arasında Semih Terzi’yi vurarak darbenin önlenmesinde önemli rol oynayan Astsubay Ömer Halisdemir’i şehit eden Binbaşı Fatih Şahin de yer alıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23