• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Özdemir'den Diyanet için skandal açıklamalar

Yeniakit Publisher
2016-07-25 10:23:00 -
Özdemir'den Diyanet için skandal açıklamalar

Türkiye düşmanı önerilerle sürekli gündeme gelen Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir Diyanet'e bağlı kuruluşların Almanya'daki okullarda din dersi vermesine karşı olduğunu açıkladı.

Daha önce Almanya'nın 'Ermeni soykırımı' kararını parlamentoya taşıyan ve geçmesinde etkisi olan, her seferinde Türkiye düşmanlığı üzerinden açıklamalar yapan Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir ‘Deutschlandfunk' radyosuna verdiği mülakatta, Alman okullarındaki din dersleriyle Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve benzeri resmi devlet kurumlarının görevlendirilmemesini istedi.

SKANDAL GEREKÇELER

Özdemir, DİTİB'in siyasi bir kuruluş olduğunu ve doğrudan Ankara'dan direktif aldığını söyledi. Alman milletvekili diyanetin yurtdışındaki faaliyet zincirinin ‘ilk halkasının' Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirtti.

YİNE ERDOĞAN KARŞITLIĞI

Özdemir şöyle konuştu: “Bu gibi kuruluşlara devlet anlaşmasıyla değer verilir, dini cemaat oldukları resmen kabul edilir ve okullarımızda İslam din dersi vermeleri sağlanırsa, dürüst olup Erdoğan'ın okullarımıza da girdiğini teslim etmemiz gerekir.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİ ASKIYA ALINSIN"

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Özdemir Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki tam üyelik müzakerelerine son verilmeyip görüşmelerin askıya alınmasından yana olduğunu söyledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23