Oteller açık büfede artan israfı önlemek için harekete geçti

Hükümetin israfa karşı başlattığı kampanyaya otellerden destek geldi. Otellerde bu konuda, animasyon ve paneller düzenlenecek.

11 Kasım 2017 Cumartesi 09:14
Oteller açık büfede artan israfı önlemek için harekete geçti

Hükümetin israfa karşı başlattığı kampanyaya otellerden tam destek. Gıda israfının verdiği maddi ve çevresel zararların önüne geçmek için harekete geçen oteller, ‘Turizm İşletmelerinde Gıda İsrafını Önleme ve Bilinçlendirme Programı’ projesini hayata geçiriyor. Belirlenen ilk 50 pilot otelde, ‘Afiyet olsun, İsraf olmasın’ sloganıyla özellikle açık büfe psikolojisine karşı çeşitli farkındalık çalışmaları gerçekleştirilecek.

6 MİLYON EKMEK ÇÖPE GİDİYOR

Araştırmalara göre, Türkiye’de yılda yaklaşık 9 buçuk milyon ton sebze ve 6 milyon adet ekmek çöpe gidiyor. Gıda israfında ise oteller öne çıkıyor. Her yıl yaklaşık 214 milyar lira, ‘her şey dahil’ büfeler kapsamında çöpe gidiyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, otelleri bu konuda uyarmıştı.

Bu çağrıları karşılıksız bırakmayan turizmciler, otellerdeki israfın verdiği maddi ve çevresel zararların önüne geçmek için harekete geçti.  İsrafın özellikle ‘Açık büfe’lerde gerçekleştiğini göz önünde bulunduran turizmciler ‘Turizm İşletmelerinde Gıda İsrafını Önleme ve Bilinçlendirme Programı’nı hayata geçirdi.

''AFİYET OLSUN, İSRAF OLMASIN''

Çalışmaları devam eden söz konusu proje kapsamında israf oluşumuna karşı otel yöneticileri, otel personeli ve müşteriler için çok yönlü etkinlikler ve çalışmalar gerçekleştirilecek. ‘Afiyet olsun, israf olmasın’ sloganıyla otellerde israf hakkında afişler, bloknotlar, ilgi çekici tişörtler, tanıcı materyallere yer verilecek. Bununla birlikte ayrıca konserler, animasyonlar, paneller ve kampanyalar da düzenlenecek. Birçok kesimden de destek gören proje, belirlenen ilk 50 pilot otelde 2018 yılında uygulanmaya başlanacak.

Haber Tarihi: 11 Kasım 2017 Cumartesi 09:14
  • Osman GüngörmüşOsman Güngörmüş11 gün önce
    Gıda şirketimizle bir kahvaltı mekanı açmayı planlıyoruz, kampanyamız da "tabakta kalanın fiyatı yediğinin iki katı" olacak.

Günün Karikatürü

Yeni Akit Gazetesi - Günün Karikatürü 23.11.2017