• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Osman Baydemir'den sakandal sözler!

Yeniakit Publisher
2015-07-29 16:43:00 - 2015-07-29 17:32:02
Osman Baydemir'den sakandal sözler!

CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısı üzerine CHP'li Meclis Başkanvekili Şafak Pavey'in başkanlığında toplandı. HDP adına konuşan Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, diğer HDP'li yetkililer gibi barış mesajları üzerinden hükümete yüklendi.

PKK'yı silah bırakmaya davet edemeyen HDP'li yetkililer yine hükümeti suçlamaya devam etti. Bugüne kadar yaşananlar sanki yaşanmamış gibi barış mesajları gönderen HDP Şanlıurfa milletvekili Osman Baydemir'e kamuoyundan tepki yağdı. 

İşte Baydemir'in konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Bu dakikaya kadar yaşınılan acıların son olması çabasında temennisinde bulunuyoruz. Parti olarak bugünden sonraki duruşumuz tek bir insanın hayatını çatışmada yitirmemesinin pratiği, aktivitesi olacaktır.

Yaptıklarımızdan değil yapmaktan imtina ettiklerimizden de mesulüz. Eğre bu meclis AKP'si CHP'si MHP'si, HDP'si ile gerçekten tek bir evladımızın tek bir kardeşimizin hayatını yitirmesini istemiyorsak irade burasıdır. Gelin her birimiz bulunduğumuz zeminde, insani, ahlaki vicdani sorumluluğumuzun gereği olarak bu savaş, bu darbe pratiğine dur diyelim.

Çatışmasızlık ortamının değerinin ne kadar değerli olduğunu buğün daha iyi idrak edebiliyoruz. Bir daha toprağa tek canın düşmeyeceği ortak iradeyi yaşama geçirmektir. Gelin neden bu şiddet tekrar başladı, tekrar başlatıldı bunu yeniden masaya yatıralım.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Suruç'ta hayatını kaybeden de Ceylanpınar'da hayatını kaybeden de kardeşimizdir.

Bir kez daha tek başına iktidar olmak için canlar toprağa veriliyor. Rabbim şahittir ki bizim canımız askerin, polisin, gerillanın ve sivilin canına kurban olsun. HDP olarak şiddet kimden gelirse gelsin savaş yapmanıza izin vermeyeceğiz diyelim. Erdoğan dün Çin'e gitmeden önce bir konuşma yaptı. Bu konuşma barışa suikast girişimidir. Birlikte yaşama arzusuna suikast girişimidir. Gelin hep beraber savaşa karşı bir barış cephesinde buluşmayı başaralım."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23