• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Orgeneral Hulusi Akar emekli edilebilir

Yeniakit Publisher
2016-07-23 11:11:00 -
Orgeneral Hulusi Akar emekli edilebilir

Başarısız darbe girişiminin ardından Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısının erteleneceği tartışmalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son noktayı koyup bir hafta erkene alınacağını açıklamıştı.

Ağustos ayı  Şura'sında TSK Komuta kademesinin baştan aşağı yenilenmesi bekleniyor. Ağustos ayında yapılan YAŞ toplantılarında terfi ve tayinlerde liyakata önem verilir, askeri personelin puanları dikkate alınırdı. Ancak bu sene yapılacak YAŞ toplantılarında tüm teamüller bir kenara bırakılacak. Terfi ve tayinler çok ince elenip sık dokunarak gerçekleştirilecek. YAŞ'ta TSK'nın komuta kademesinin yıprandığı gerekçesiyle tümüyle yenilenmesi de değerlendirilecek.

Darbe girişimleri söz konusu olmasa YAŞ toplantıları rutin bir toplantı yapacaktı. Toplantıdan ise sürpriz kararlar beklenmiyordu. Ancak yaşanılan olağanüstü gelişmeler YAŞ toplantısını da baştan aşağı olarak sürprizlerle dolu hale getirdi. Darbe girişimi olmasa Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar 2019 yılına kadar TSK'nın başında olacaktı. Ancak yaşanılan olayların ardından Orgeneral Akar'ın emekli edilmesi gündeme gelecek.

Söz konusu toplantı Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın ilk toplantısı olacak. Darbe girişimleri sonrasında söz konusu toplantının oldukça zor geçeceği yorumları yapılıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23