• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ordudan ayrılan uzman çavuş, sanayide çırak oldu

Yeniakit Publisher
2016-07-30 10:18:00 -
Ordudan ayrılan uzman çavuş, sanayide çırak oldu

Çukurca'da 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı Kavuşak Ana Üst Bölgesi'nde 2 yıl uzman çavuş olarak görev yaptıktan sonra ordudan ayrılan Tanju Aydemir, şimdi sanayide çırak olarak çalışıyor.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı Kavuşak Ana Üst Bölgesi'nde 2 yıl Uzman Çavuş olarak görev yaptıktan sonra, baskı gördütğü iddiasıyla sözleşme yenilemeyerek ordudan ayrılan 28 yaşındaki Tanju Aydemir, şimdi sanayide çırak olarak çalışıyor.

Zonguldaklı Tanju Aydemir, vatani görevini yaptıktan sonra, Eylül 2013'de Piyade Uzman Çavuş olarak Çukurca 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı Kavuşak Ana Üst Bölgesi'nde göreve başladı. Tanju Aydemir, 31 Aralık 2015'de sözleşmesinin sona ermesinden sonra kendi isteğiyle sözleşme yenilemeyerek ordudan ayrıldı. Memleketine dönen Aydemir, sanayi sitesinde oto tamir dükkanında çırak olarak çalışarak geçimini sağlıyor.

Ordudan Ayrılan Uzman Çavuş Sanayide Çırak Oldu

RÜTBELİLERİN BASKISI

Tanju Aydemir, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili tutuklanan Genelkurmay Başkanlığı Personel İşlem Daire Başkanı Tuğgeneral Uğur Şahin'in, Kavuşak Ana Üst Bölgesi'nde görev yaptığı dönemde kendileri uyguladığı baskı ve yıldırma politikaları nedeniyle ordudan ayrıldığını öne sürdü. Aydemir şöyle dedi:

"Üst rütbelilerin uzman çavuşlar üzerinde baskılarını gördük. Üst rütbelilerin, paşaların sürekli bir baskısı oluyordu bize karşı. En ufak bir yanlışımızda, hareketimizde atılabileceğimizi söylüyorlardı. Bize, 'Atılmanız iki dudağımızın arasında' diyorlardı."

Çeşitli nedenlerle kendisi gibi bir çok arkadaşının ordudan ayrıldığını söyleyen Aydemir, "Evli olan, borcu, çoluk çocuğu olanlar sessiz kalıyor, haklı oldukları durumlarda bile kendilerini savunamıyorlardı" diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23