• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Önümüzdeki Ramazan'da Ayasofya'da namaz kılacağız

Yeniakit Publisher
2015-04-28 21:08:00 - 2015-04-28 21:28:43
Önümüzdeki Ramazan'da Ayasofya'da namaz kılacağız

Bursa Büyükşehir Belediyesi İncirli Kültür Merkezi, 'Tarihi Sevdiren Adam' olarak anılan gazetemiz yazarı Yavuz Bahadıroğlu'nu ağırladı. 'Bursa'nın Yürek İzleri' adlı sohbette konuşan Bahadıroğlu, Osmanlı medeniyetindeki Bursa'yı anlattı ve " Allah'ın izniyle biz de bu sene Ramazan ayında Kadir Gecesi'nde İstanbul'da Ayasofya'da namaz kılacağız" dedi.

Gazetemiz Yazarı Yavuz Bahadıroğlu, Bursa'nın yürek adamlarının anlaşılması gerektiğini vurgulayarak, “Emir Sultan ilimler ilmini hem hatmetmiş, hem de hamletmiş bir derya. Yıldırım Beyazıd gibi gencecik bir padişahı, mahkemeden adeta kovabilmesi günümüzde mümkün değildir. Koskoca Osmanlı padişahını cemaatle namaz kılmadığı için bir de azarlamıştır ve şahitliğini kabul etmemiştir" diyerek Emir Sultan'ın siyasetin de üstünde olan bir alim olduğunu anlattı. Bursa'nın yapı taşlarından Şeyhülislam Molla Fennari, Üftade, Somuncubaba hazretleri, Osman Gazi, Orhan Gazi ve Sultan Çelebi Mehmed gibi önemli isimlerden de bahseden Bahadıroğlu,, evliyalar şehri Bursa'nın değerini vurguladı.

Kitaplarda yazan tarih konusunda da “Birileri bize yalan söylüyor" ifadesini kullanan yazar, “Yıllardır bu ülkede Osmanlı'yı yok sayma, padişahları dört duvar arasında zevk düşkünü ilan etme, cumhuriyet dönemini ideolojik kaygılarla farklı yazma gibi hatalar yapıldı" diyerek, ders kitaplarında yazan tarihi de yalanladı.

“AYASOFYA'DA NAMAZ KILACAĞIZ"

Osmanlı Devleti'nin temelini atanların bir gün Ayasofya'da namaz kılma hayalleri olduğunu söyleyen Bahadıroğlu, “Söğüt ve Domaniç'te atılan temeller oradan Bursa, İznik ve Edirne'ye doğru ilerler. Osmanlı Üsküdar'a kadar gelir oradan Ayasofya'ya bakardı. En büyük emel bir gün orada namaz kılmaktı. Allah'ın izniyle biz de bu sene Ramazan ayında Kadir Gecesi'nde İstanbul'da Ayasofya'da namaz kılacağız" dedi.

Program sonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, Yavuz Bahadıroğlu'na BUSMEK kursiyerleri tarafından el işçiliğiyle yapılan 'Yeşil Türbe Çinisi' hediye etti. Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat da yazara çiçek takdim ederek anlamlı program için teşekkür etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23