• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Onlar birer kahraman

Yeniakit Publisher
2014-07-23 07:55:00 - 2014-07-23 07:28:49
Onlar birer kahraman

Türkiye’nin, Ortadoğu’daki kaos ortamına rağmen ihracatını Temmuz ayında bugün itibariyle yüzde 10 oranında artırdığına değinen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatçıları birer kahraman olarak tanıttı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de “TİM bir kahramanlar grubudur” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) geçtiğimiz ay göreve seçilen yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte dün Ankara’ya çıkarma yaptı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Yönetim Kurulu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu makamında ziyaret ederek beklentilerini paylaştı.

TİM Başkanı Büyükekşi, Türkiye’nin çevresinde yaşanan sorunlara rağmen temmuz ayında bugün itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,7 oranında artışla 8 milyar 867 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiğini bildirdi. Büyükekşi şöyle konuştu:

İSRAİL TERÖRÜNÜ DESTEKLEYENE BOYKOT

“Bir yanda Ukrayna ve Rusya, diğer yanda Suriye ve son günlerde de İsrail ile Filistin sıkıntıları var. Tüm bu ülkeler çok önemli ihracat pazarlarımız. 60 bin ihracatçımız var ve hepsi bu kadar sıkıntıya rağmen gerçekten birer kahraman. AB ihracatını artırarak ve yeni pazarlar hedefleyerek kahraman ihracatçılarımız başarıya ulaşıyor. Başarı için gündemimizde her hafta bir etkinlik var. 2023 yılı hedefine ulaşabilmek için sürdürebilirlik olmazsa olmaz. Biz hedefimize ulaşabilmek için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız” dedi.

Türkiye’nin ihracattaki başarı hikayesini hatırlatan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de dış borçlara ve sıcak paraya ihtiyaç duymayan bir ülke haline geldiğimizi vurguladı. TİM ile hükümetin aynı hedeflere kilitlendiğini kaydeden Nihat Zeybekci, “Bu ihracat ve ihracatçı için büyük şanstır. Her bir liralık ihracatta dışa bağımlılığımızı azaltan TİM’i bir kahramanlar grubu olarak addediyorum” diye konuştu. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Zeybekci soruları cevaplarken, “Herhangi bir markanın, bu İsrail terörünü destekleyen açıklaması varsa, onun boykotunu sonuna kadar yapmamız lazım” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23