• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ÖNDER’den seçmeli ders uyarısı!

Yeniakit Publisher
2016-02-05 06:29:38 - 2016-02-05 06:29:38
ÖNDER’den seçmeli ders uyarısı!

4. ve 8. sınıflarda okuyan öğrenciler, gelecek yılki dersleri şimdiden seçecek. ÖNDER Eğitim Komisyonu Başkanı Raif Nas, “Her gencimizin manevi dinamiklerden yoksun olmaması gerektiğine inanıyoruz. Öğrenci velilerini, Kur’an-ı Kerim, Siyer, Arapça ve Temel Dini Bilgiler dersleri konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

MUHAMMET BİNİCİ / İSTANBUL - Bu yıl 4. ve 8. sınıflarda eğitim ve öğretim gören öğrenciler, gelecek yıl okuyacakları dersleri şimdiden seçecek. İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) seçmeli dersler konusunda öğrenci velilerine çağrıda bulundu ve Kur’an-ı Kerim, Siyer, Arapça ve Temel Dini Bilgiler derslerinin seçilmesi konusunda duyarlı olunmaya davet etti. ÖNDER Eğitim Komisyonu Başkanı Raif Nas, seçmeli dersler konusunda farkındalık oluşturmak için çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın milletin emanetine sahip çıkabilmek ve güvenli bir şekilde geleceğe taşımak için medeniyet tasavvuruna ihtiyaç vardır. Çocuklarımızın bu tasavvura sahip olmasının yolu da temel dini bilgilerden geçmektedir. Bu vesile ile öğrencilerimiz, gelecek yıl okuyacakları dersleri şimdiden seçeceklerinden öğrenci velilerini, Kur’an-ı Kerim, Siyer, Arapça ve Temel Dini Bilgiler dersleri konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz’’ dedi. 

ÖĞRETMEN VE KİTAPTA SIKINTI YAŞANIYORDU

Önceleri sene başlarında seçmeli ders tercihlerinin yapıldığını kaydeden Nas, şunları ifade etti. “Bu durumda hangi öğrencinin hangi dersi seçeceği okullar açıldıktan sonra seçildiği için kitap basımında ve ihalesinde sıkıntı oluşuyordu. Aynı zamanda öğretmen tedarikinde de problem oluyordu. Diyelim ki öğrenciniz Kur’an-ı Kerim dersini seçti. Fakat okul idarecisi, öğretmen veya yeterli materyali olmadığını iddia ederek tercih edilen dersi yapamıyordu. Öğrenciler, gelecek yıl okuyacakları dersleri şimdiden seçmesi olumlu bir gelişme. Artık Eylül ayı geldiğinde hiçbir idareci, ‘Sınıfım yok, materyalim yok, öğretmenim yok’  diyemeyecek.” 

ÖĞRENCİLER MANEVİYATTAN YOKSUN OLMASIN

Raif Nas, seçmeli derslerde son tercih gününün 19 Şubat 2016 olduğunu hatırlatarak, “Tercihini hangi meslekten yana yaparsa yapsın, her gencimizin manevi dinamiklerden yoksun olmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle bu konunun duyurulması için de bir dizi etkinlik yapıyoruz. Mesela Ankara’da 5 bin otobüse giydirme yaptık. İETT ile görüşmelerimiz devam ediyor. Otobüsün içlerindeki reklam panolarına bunların duyurusunu aşacağız. Türkiye genelinde 400 derneğimiz var. Pazartesi okullar açıldığında her dernek kendi okulunun yanında bez afişle bir farkındalık oluşturulacak. Diyanet İşleri Başkanlığı ile görüştük, Cuma hutbelerinde bu konu anlatılacak. Biz Mili Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu düzenlemeyi toplumda duyurma amacı içindeyiz’’ diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23