• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Öncü İmam Hatip Lisesi” ve “Öncü İmam Hatip Ortaokulu” Ödülleri Sahiplerini Buldu

Yeniakit Publisher
2015-12-28 10:22:00 - 2019-02-01 09:29:21
"Öncü İmam Hatip Lisesi" ve "Öncü İmam Hatip Ortaokulu" Ödülleri Sahiplerini Buldu

“Öncü İmam Hatip Lisesi” ve “Öncü İmam Hatip Ortaokulu” projesi ödül törenine Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, DÖGM Daire Başkanı Mehmet Nezir Gül, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Uslu, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Altı Anadolu imam hatip lisesi “Öncü İmam Hatip Lisesi”, dört imam hatip ortaokulunun da “Öncü İmam Hatip Ortaokulu” ödülü almaya hak kazandığı projenin ödül töreninde bir konuşma yapan Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, imam hatip okullarında akademik başarının yanında sosyal kültürel faaliyetlerin öneminin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını ifade ederek, imam hatip okullarının her konuda iyiye, güzele ulaşmayı hedeflemeleri ve öncü olmaları gerektiğini söyledi. Yılmaz, “Ülkemizin her tarafında, okullarımızda çeşitli faaliyetler yapılıyor ama bu faaliyetler İstanbul’da bir başka güzel oluyor. Okullarımızı kutluyor, projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız da “Birçok projeyle İstanbul’un Türkiye’ye öncülük yaptığını belirterek “Bilim, kültür, sanat, spor ve mesleki alanlarda, geniş bir yelpazede yapılan bu çalışma ve değerlendirme oldukça değerli bir çalışmadır, okullarımız için önemli bir göstergedir. Bu yönüyle ödüllendirmeyi hak ediyor. Okullarımızın başarısını artmasında ve kurumsal kimlik kazanmasında oldukça önemlidir. Bu projeye katılan, derece almasalar bile yaptıkları çalışmaları görünür kılan bütün okullarımızı tebrik ediyorum. Ödül alan okullarımızı kutluyorum. Projenin uygulanmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” diyerek görüşlerini dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Uslu ise proje hakkında bilgi verdiği konuşmasında projenin amacının “okul yönetimi, öğretmen, öğrenci, aile ve çevre işbirliğine katkı sağlamak, kurumsallaşma ve kurum kültürünü artırmaya yönelik faaliyetler yapılmasına zemin hazırlamak, okullar arasında tatlı bir rekabet ortamı oluşturmak ve yerel imkânları kullanarak okullarda birtakım iyileştirmelerin yapılmasını sağlamak” olduğunu ifade etti.

Okul müdürlerinin duygularını dile getirdiği konuşmaların ardından Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız tarafından diğer protokol mensuplarıyla birlikte ödül almaya hak kazanan okulların ödülleri verildi.

Başakşehir TOKİ Celaleddin Ökten AİHL Mehter Takımının gösterisiyle başlayan “Öncü İmam Hatip Lisesi” ve “Öncü İmam Hatip Ortaokulu” projesi ödül töreni, İstanbul AİHL Grup Fatihan Tasavvuf Musikisi Korosu tarafından sunulan musiki ziyafeti ile sona erdi. Ödül töreninin sonunda toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Yüz otuz Anadolu imam hatip lisesi ve imam hatip ortaokulunun başvurduğu projede altı okul “Öncü İmam hatip Lisesi”, dört imam hatip orta okulu da “Öncü İmam hatip Ortaokulu” ödülü almaya hak kazandı. Ödül almaya hak kazanan okul müdürlükleri plaket, sertifika ve bayrak ile ödüllendirildi.

“Öncü İmam Hatip Ortaokulu” ve “Öncü İmam Hatip Lisesi” Projeleri Nedir? 

“Öncü İmam Hatip Ortaokulu” ve “Öncü İmam Hatip Lisesi” projeleri, İstanbul’daki Anadolu imam hatip liseleri (-varsa- bünyelerindeki imam hatip ortaokulları ile birlikte) ve bağımsız imam hatip ortaokullarında uygulanmak üzere hazırlanmış, ilk kez 2014–2015 eğitim öğretim yılında uygulanmıştır. Proje ile ders programlarının yanında AİHL ve İHO öğrencilerinde görev / sorumluluk bilinci ile kendine güven duygusunu geliştirme, yeni ilgi alanları oluşturma, beceriler kazandırma hedeflenmektedir.

“Öncü İmam Hatip Lisesi” ve “Öncü İmam Hatip Ortaokulu” projeleriyle:

1- “Bilgi, kültür, sanat, spor ve meslek” alanlarında düzenlenen ilçe, il, yurt içi ve yurt dışı düzeydeki yarışmalara öğrencilerimizin katılımı,
2- Okulların, belirlenen kriterler çerçevesinde “bilgi, kültür, sanat, spor ve mesleki” alanlarda faaliyetler düzenlemesi teşvik edilmektedir.

İlki 2014-2015 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilen projeye 130 AİHL ve İHO başvurmuş, proje dosyalarını teslim eden okullardan 6 AİHL, “Öncü İmam Hatip Lisesi”;  dört İHO ise “Öncü İmam Hatip Ortaokulu” ödülünü almaya hak kazanmıştır. Ödül almaya hak kazanan okul müdürlükleri plaket, sertifika ve bayrak ile ödüllendirilecektir.

“Öncü İmam Hatip Lisesi” ve “Öncü İmam Hatip Ortaokulu” projelerine başvuran okullar resmi/özel kurum ve kuruluşlar tarafından resmi onay dâhilinde düzenlenen “bilgi, kültür, sanat, spor ve meslek” yarışmalarına katılmış aldıkları derecelere (birincilik, ikincilik, üçüncülük, mansiyon) il, yurt içi ve yurt dışı kategorisine göre puanlandırılmış, toplam 70 ve üzeri puan alan okullar projenin bir ayağını (Yarışmalar) geçme hakkı elde etmiştir. Ayrıca şartnamede önerilen/belirlenen ve yerine getirilen çalışma ve kriterler de puanlandırılmış, toplam 70 ve üzeri puan alan okullar projenin ikinci ayağını (Etkinlikler) geçme hakkı elde etmiştir.  Proje değerlendirme kriterleri doğrultusunda okullarda gerçekleştirilen faaliyetlerin bazıları şunlardır:

1- Sene başında “Sosyal Etkinlikler Kurulu” oluşturulmuş, eğitim öğretim yılı boyunca yapılacak “kültür, sanat, spor ve meslek alanındaki faaliyetleri” için takvim hazırlanmıştır. 

2- Okulun kültürel faaliyetleriyle ilgili olarak farklı konularda (okulun kendi çıkardığı yayınlarda yer alan haberler hariç) en az 5 (beş) haber (yerel-ulusal) yayın kuruluşlarında (bülten, dergi, gazete) yer almasını sağlanmıştır.

3- Çalışmaların % 80’i öğrencilere ait olmak üzere asgari seksener sayfalık okul dergisi yayınlanmıştır.

4- Okul kütüphanesine, (ansiklopediler hariç) en az 5.000 (beş bin) kitap temin edilmiş, okul kütüphanesinin düzenli ve aktif (her gün açık) kullanımını sağlanmıştır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

5- Okulda tiyatro ekibi, mehter takımı veya tasavvuf musikisi korosu kurulmuş, okulda ve çevre okullarda en az üç gösteri/konser gerçekleştirilmiştir.

6- İstanbul içinde veya İstanbul dışında bir kardeş okul edinilmiştir. İmkânları yetersiz okul veya okulların kitap, araç-gereç ve ihtiyaçlarını karşılamak için en az 1 (bir) kampanya düzenlenmiştir.

7- Okul mevcudunun en az % 25’inin müzeler, tarihi ve dini mekânlar ile kültürel alanları ziyaret etmesini sağlanmıştır.

8- Belirli gün ve haftalarla ilgili etkinlikler ilgili mevzuat çerçevesinde düzenlenmiş ve dosyası tutulmuştur.

9- Huzurevleri, sevgi evleri, çocuk yuvaları gibi sosyal hizmet veren kurumları en az iki kez, öğretmenlerin rehberliğinde okulun öğrencileri tarafından ziyaret edilmiştir.

10- Okulun resmi internet sitesini aktif olarak kullanılmış, kültürel etkinlikler/yazılar ve haberlere düzenli olarak yer verilmiştir.

11- Yazarlar Okullarda Projesi çerçevesinde, okula en az dört yazar davet edilerek, öğrencilerle söyleşi yapmaları sağlanmıştır.

12- İmam hatip lisesi mezunu sanatçı, sporcu, iş adamı, akademisyen, bürokrat, bilim ve kültür insanlarından örnek nitelikteki en az dört şahsiyet okula davet edilerek öğrencilere konferans verdirilmiştir.

13- Dini gün ve gecelerden en az ikisinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü ile işbirliği yapılarak velilere/halka yönelik etkinlikte bulunulmuştur…

Bu çerçevelerde yapılan değerlendirmeler sonunda hem “Yarışmalar” ayağında hem “Etkinlikler” ayağında ayrı ayrı en az 70 ve üzeri puan alan okul müdürlükleri “Öncü İmam Hatip Lisesi” veya “Öncü İmam Hatip Ortaokulu” ödülünü almaya hak kazanmıştır.


2014-2015 öğretim yılında ödül almaya hak kazanan okullar şunlardır:  

Öncü İmam Hatip Ortaokulu kategorisinde:

* Bayrampaşa – Mobil İmam Hatip Ortaokulu
* Güngören – Güngören İmam Hatip Ortaokulu
* Küçükçekmece – TOKİ Şehit Çağlar Canbaz İmam Hatip Ortaokulu
* Ümraniye – Merkez İmam Hatip Ortaokulu

Öncü İmam Hatip Lisesi kategorisinde:

* Başakşehir – TOKİ Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi
* Beyoğlu – Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi 
* Fatih – Cibali Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi
* Fatih – İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi 
* Sancaktepe – Samandıra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
* Ümraniye – Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi

“Öncü İmam Hatip Lisesi” ve “Öncü İmam Hatip Ortaokulu” projelerinde derece alan tüm okulların müdürlerini, koordinatörlerini, müdür yardımcılarını, öğretmenlerini, velilerini ve öğrencileriwww.ihlkultursanat.com  olarak tebrik ediyoruz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23