• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Öncelik Türkiye’nin güvenliği

Yeniakit Publisher
2014-10-01 08:11:00 - 2014-09-30 21:56:30
Öncelik Türkiye’nin güvenliği

5 saat süren Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Bülent Arınç, Suriye ve Irak’taki gelişmelerle ilgili metnin tek tezkere halinde Meclis’e gönderildiğini söyledi ve ekledi, “Bizim meselemiz Türkiye’nin güvenliğini sağlayabilmek”

HABER MERKEZİ - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Suriye ve Irak’taki gelişmelerle ilgili metnin tek tezkere halinde Meclis’e gönderildiğini belirterek, “Biz kararlı bir hükümetiz. Bizim meselemiz Türkiye’nin güvenliğini sağlayabilmektir. Tezkere yabancı askerlerin Türkiye’den geçişini de kapsayacak” dedi.

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Arınç, Genelkurmay Başkanının yılda en az bir kez Bakanlar Kurulu’na kapsamlı sunum yapmasının kararlaştırıldığını söyledi. Arınç, Çözüm Süreci Kurulu ile kurumlar arası izleme ve koordinasyon komisyonlarının oluşturulacağını belirtti.

Arınç, TBMM’de perşembe günü bir yıl önce süreleri verilen ve ekim ayı içerisinde süresi bitecek iki tezkerenin yenilenmesi söz konusu olduğunu belirterek, “Bu tezkerelerin rutin şekilde yenilenmesi... İki tezkereyi birleştirmek suretiyle bütün tehditleri, riskleri ve Türkiye’nin bulunduğu konumu içerisine alan ve bütün tedbirleri bir arada karşılamaya çalışan bir metin üzerinde çalıştık. Bu metin şu sırada TBMM’ye gönderilmiştir veya gönderilmek üzeredir” dedi.

BİZİM MESELEMİZ TÜRKİYE’NİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYABİLMEK

Arınç, Suriye ve Irak’taki gelişmelerle ilgili metnin tek tezkere halinde Meclis’e gönderildiğini belirterek, şunları söyledi:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Kapsamlı bir çalışma yapıldı. Türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik tehditler değerlendirildi. Neleri kapsadığını bu sabah göreceğiz. Güzel bir metin ortaya çıktı. Tezkere son derece kapsamlı oldu ve bir daha başka bir şeye ihtiyaç olmayacak. Biz kararlı bir hükümetiz. Bizim meselemiz Türkiye’nin güvenliğini sağlayabilmektir. Tezkere yabancı askerlerin Türkiye’den geçişini de kapsayacak.

Irak ve Suriye tezkerelerinde geçen ifadelerde tehdit veya risk oluşturabilecek örgütlerin isimleri yer alıyor. Tezkerede genel ifadeler kullanmaya dikkat ettik ama bazı örgütlerin isimleri kullanıldı. Ama bunların isimlerinin tek tek sayılması gibi bir çaba içerisinde değiliz. Kapalı oturum her zaman yapılabilir. Hükümetimiz olarak tezkeremizi savunacağız. Bazı konuların rahatlıkla konuşulması için 70. madde kapsamında kapalı oturum da yapılabilir.”

ASKERLERİMİZ SAYGI KARAKOLU’NDAKİ GÖREVLERİNE DEVAM EDİYOR

Arınç, “Süleyman Şah Saygı Karakolu’nda bir miktar asker bulunabileceği 1921’den bu yana Türkiye ile Fransa arasında yapılan bir anlaşma. Askerlerimiz Saygı Karakolu’ndaki görevlerine devam etmektedir” diye konuştu.

OTOYOL VE KÖPRÜLERDEKİ BÜTÜN GEÇİŞLER ÜCRETSİZ OLACAK

Bülent Arınç, “Önümüzdeki perşembeyi cumaya bağlayan gece 00.00’dan başlamak ve bayram sonu çarşamba sabahı 08.00’de bitmek üzere otoyol ve köprülerdeki bütün geçişler ücretsiz olacak” dedi.

BAŞBAKANLIK'TA ÖZEL GÜVENLİK TOPLANTISI

Öte yandan; Başbakanlık’ta iç ve dış güvenlik sorunlarının ele alındığı haftalık toplantı yapıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen Özel Güvenlik Toplantısı 1 saat sürdü.

Başbakanlık Yeni Bina’da düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısına ara verilerek, Özel Güvenlik Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakanlık Müsteşar Vekili Ergin Ergül, Başbakanlık Başmüşaviri Ali Sarıkaya katıldı.  

TEZKERELERE KAPALI OTURUM

Bu arada; AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yarın  Meclis’e gelecek tezkere veya tezkerelerin “muhtemelen kapalı oturumda görüşüleceğini” söyledi.       

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23