• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Ömer Halisdemir, sana bu vatanı teslim eder mi?"

Yeniakit Publisher
2017-05-11 09:43:00 - 2017-05-11 09:44:09
"Ömer Halisdemir, sana bu vatanı teslim eder mi?"

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in kardeşi Soner Halisdemir, ağabeyini anlattı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sırasında Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in kardeşi Soner Halisdemir, ağabeyini anlattı.

Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesince (İİBF), fakültenin konferans salonunda düzenlenen "15 Temmuz Kahramanı Ömer Halisdemir" konulu programda konuşan Halisdemir, çiftçi bir ailenin çocuğu olan ağabeyinin zor şartlar altında okuduğunu söyledi.

"Ömer Halisdemir, sana bu vatanı teslim eder mi?"

Bazen keçi peyniri ve kuru soğanla 3 gün geçirdiklerini ifade eden Soner Halisdemir, babasının çiftçilik yaptığını, kısa süre önce hayatını kaybeden annesinin ise halı ve kilim dokuyarak evlerinin geçimine katkıda bulunduğunu belirtti.

Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde yaşayan ağabeyi Ömer Halisdemir'in hem çobanlık yaptığını hem de Niğde'de liseye devam ettiğini aktaran Halisdemir, "Asker olmayı çok istiyordu ve sonunda da oldu. Ülkemiz üzerine geçmişten bu yana hep oyunlar oynanmıştır. Akrabasına bile tarla sattırmaya razı olmayan Ömer Halisdemir, sana bu vatanı teslim eder mi? 15 Temmuz'da bu yüce millet, kahraman şehitlerimiz, gazilerimiz, yiğit Başkomutanımız bu yiğitliği yapmasaydı, bugün biz ya IŞİD'in ya PYD'nin elindeydik ya da NATO'nun emrindeydik. Ama şükür ki gazilerimiz, aziz Türk milletimizin sayesinde bugün buradayız." diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23