• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ömer Çelik görevi devraldı, AB'ye rest çekti!

Yeniakit Publisher
2016-05-25 20:28:00 - 2016-05-25 21:03:27
Ömer Çelik görevi devraldı, AB'ye rest çekti!

65. Hükümet'te AB Bakanlığı görevine getirilen Ömer Çelik, görevi Volkan Bozkır'dan devraldı. Ömer Çelik ilk açıklamasında Avrupa Birliği'nin Türkiye’ye yönelik çifte standardına eleştiri getirdi.

Bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Bozkır, kardeşi olarak hitap ettiği Çelik'e bakanlık görevini devretmekten dolayı büyük memnuniyet ve onur duyduğunu belirtti.

Bakanlıkta 16 yıl çeşitli unvanlarda çalışan biri olarak, görevi devredebileceği en uygun kişinin Ömer Çelik olduğunu düşündüğünü dile getiren Bozkır, Çelik ile Türkiye'nin AB sürecinde çok zor zamanlarda beraber görev yaptıklarını anımsattı.

Bozkır, Türkiye'nin AB sürecinde müzakere tarihi aldığı 2004 yılının öncesindeki zor günlerde Çelik'in bu sıkıntıların aşılmasında çok önemli rol oynadığını söyledi.

AB üyeliği ve sürecinin Türkiye'nin stratejik bir hedefi olduğunu ve bunun ortak çıkarlar olduğu sürece devam edeceğini vurgulayan Bozkır, "Şu anda Türkiye-AB ilişkilerinin kritik bir noktasında bulunuyoruz ancak tabiatıyla bu ilişkinin tanımlanmasında, bunun bir öğretmen-öğrenci veya amir-memur ilişkisi değil, eşitler arasında herkesin birbirine saygı duyarak ve bu çıkarın ne anlama geldiğini bilerek hareket etmesi mecburiyeti vardır. Dolayısıyla AB'nin son dönemde Türkiye'ye karşı haksızlık olarak ifade ettiğim bazı tutumlarını gözden geçirmesi ve bu sürecin ilerletilmesindeki yararını görmesi gerekmektedir." diye konuştu.

Bozkır, Bakan Çelik’in ileri tarihlerde yürüteceği temaslarla bu ilişkilerdeki mevcut gerginliğin olumlu bir sonuçla ortadan kalkacağını umduğunu ve Türkiye'nin hak ettiği noktalara AB süreciyle geleceğini beklediğini ifade etti. Volkan Bozkır, Ömer Çelik'e görevinde başarılar diledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- "AB PERSPEKTİFİ ÇOK ÖNEMLİDİR AMA YEGANE SEÇENEK DEĞİLDİR"

AB Bakanlığına getirilen Ömer Çelik ise AK Parti iktidarlarının başladığı günden bu yana dış politika ve AB sürecinde Bozkır ile birlikte çalıştıklarını hatırlattı.

Bozkır'ın sadece vazifesini yapmasının ötesinde görevlerine aşkla bağlı, devlete ve millet hizmet etmek için büyük bir coşkuyla çalışan siyaset adamı olduğunu dile getiren Çelik, Bozkır'ın siyaset adamı olarak geçmişte yaptığı her işte millet ve devlete hizmet konusunda çok önemli işlere imza attığını kaydetti.

Ömer Çelik, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Kuşkusuz, AK Parti iktidarları döneminde, AB'ye tam üyelik perspektifi bir devlet perspektifi ve politikası haline gelmiştir. Şimdi gelinen noktada bu ilişkinin neredeyse bölgesel ve küresel krizlerin düğümlendiği, hepsinin kesişme ve kavşak noktası haline geldiği bir dönemden geçiyoruz. Sayın Bakanımız bu ilişkileri dirayetle, basiretle ve tam bir devlet adamı disipliniyle yönetti. Bundan sonrasında da biz bu tam üyelik perspektifinin ve devlet politikası olma perspektifini tabii ki koruyacağız. Ama son günlerdeki aktüel tartışmalarda olduğu gibi, bir barış projesi olan AB'nin, Türkiye'nin iç barışını tehdit eden ve Türkiye'nin meşru haklarının savunulması anlamına gelen olan terörle mücadele konusunda Türkiye'ye dönük çifte standartlarda bulunmamasını istiyoruz. Kuşkusuz bu eşit bir ilişkidir. Türkiye için AB perspektifi çok önemlidir ama yegane seçenek değildir. Bu ilişkinin Sayın Bakan'ın döneminde olduğu gibi standartlarının yükselerek, bu devlet politikasının gereklerini yerine getirmeye çalışacağız."

Çelik, Bozkır’a bakanlıktaki çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23