• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ölüm makinelerini korumaktan vazgeçin

Yeniakit Publisher
2016-07-23 08:17:11 - 2016-07-23 08:17:11
Ölüm makinelerini korumaktan vazgeçin

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ’cü darbecilerin saldırısına uğrayan Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’nın önünde açıklamalar yaptı.

MUHAMMET KUTLU / ANKARA Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişim sırasında bombalanan ve 50 polisin şehit olduğu Ankara Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti. Cuma namazını burada kılan Başbakan, namazın ardından saldırıya uğrayan binalarda incelemelerde bulundu. Yıldırım, “Darbe girişiminin başladığını biz hemen hemen 15 dakika sonra öğrendik. Kimden öğrendik, yakın korumalarımızdan ve vatandaştan, eşimizden, dostumuzdan öğrendik. Ondan önce bize tehdidin boyutu hakkında bir bilgi gelmiş değil” dedi.

Başbakan Yıldırım şunları söyledi: “Toplam burada 50 şehidimiz var. Birkaç gün önce Güneydoğu’da bölücü örgüte karşı mücadele yapmış ve buraya intikali yapılmış arkadaşlardır. Onlar Türk milletinin kalbinde taht kurmuştur. Bugün o hain darbe girişiminin bertaraf edilmesi onların kahramanlığı sayesinde mümkün olmuştur. Milletim şu manzaraya bir baksın. Burası Suriye, Filistin değil. Burası Ankara’nın kalbi ve vatandaşın dişinden tırnağından artırarak verdiği paralarla alınan bombalar füzeler, polis kardeşlerinin üzerine acımasızca atılıyor. Bunu vatandaşlarımla paylaşmak istiyorum. Bu örgütün ne kadar cinnet noktasına geldiğini gösteren bundan daha açık bir delil olamaz. Bize delil delil diye ipe un serenlere buradan yüce Türk milleti adına şunu söylüyorum: Bundan daha büyük delil var mı kardeşim. Bu ölüm makinelerinin arkasında durmaktan artık vazgeçin. Polis teşkilatımız çok sınırlı imkânlarıyla bu orantısız güce karşı hayatlarını feda ederek sonuna kadar mücadele etmişlerdir ve sonunda Genelkurmay karargâhı, MİT, Meclis gibi bütün kritik yapıları kurtarmak için canla başla çalışmışlar sonunda da muvaffak olmuşlardır”

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23