• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Parti'nin 'Olmasaydı da olurduk' diyen adayı konuştu

Yeniakit Publisher
2015-04-18 20:47:00 - 2015-04-18 23:05:35
AK Parti'nin 'Olmasaydı da olurduk' diyen adayı konuştu

Daha önce verdiği "Olmasaydı da olurduk" ilanıyla gündeme bomba gibi düşen AK Parti Uşak Milletvekili adayı Eyüp Gökhan Özekin konuştu.

İnternethaber'den Hatice Kübra KOCAOĞLU'n konuşan Özekin bakın neler söyledi.

AK Parti Uşak Milletvekili Adayı Eyüp Gökhan Özekin, hakkında çıkan iddialar ve kendisiyle ilgili sorularımı cevapladı.

YAZICIOĞLU'NDAN SONRA AYNI MOTİVASYONA SAHİP OLAMADIK

-Hem ülkücü kökenden gelen hem de Muhsin Yazıcıoğlu'yla bu kadar yakın çalışan birisi olarak bugün başka bir siyasi hareketin içerisinde görüyoruz sizi. Bu değişikliğe ne sebep oldu?

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatından önce de sonra da fikirlerimizde köklü bir değişiklik olmamıştır. Yazıcıoğlu, 28 Şubat'a, 27 Nisan e-muhtırasına en net tavrı gösteren liderlerden biri olmuştur. Muhsin Yazıcıoğlu'yla beraberken "Birgün Yazıcıoğlu Başbakan olacak, birgün partimiz iktidar olacak" gibi bir motivasyona sahip değildik. Biz adam gibi bir adamla birlikte yol yürümenin onurunu hissediyorduk o dönem. Vefatından sonra da artık aynı motivasyona aynı kurumlar içerisinde sahip olamadık. Dolayısıyla artık o kulvardan yürümeyi bıraktık. Ben Muhsin Yazıcıoğlu'yla beraberken de benim en yakın dostum Hakan Albayrak'tı, vefatından sonra da birlikte ağladığımız birlikte güldüğümüz insanlar değişmedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

MAVİ MARMARA BİR KIRILMA NOKTASIDIR

-Mavi Marmara, Eyüp Gökhan Özekin için ne ifade ediyor?

Mavi Marmara bizim için bir kırılma noktasıdır. O zamana kadar elbette bir ümmet bilincimiz vardı fakat Mavi Marmara'yla beraber, bu ümmet bilincini o ümmetle çok daha yakın temas ederek yaşama imkanı bulduk. Dünyanın her yerinden müslümanlar, müslüman olmayanlar da vardı gemide. Yine Mavi Marmara'dan sonra, yapılan etkinliklere katılmak için ümmet coğrafyasında gezerken, artık çok daha yoğun etkileşimler içerisine girmeye başladık. Dolayısıyla artık bir takım meselelerin çözümünü Türkiye ölçeğinde düşünmeye çalışırken, ister istemez etkileşim kurduğunuz ümmet ölçeğinde de düşünmeye başlıyorsunuz. Bu anlamda Mavi Marmara bizi geliştirmiş, perspektifimizi genişletmiştir.

ALLAH OL DEMESEYDİ OLMAZDIK

- AK Parti adaylığınızın açıklanmasından sonra, daha önce Sancaktar Dergisi'nde verdiğiniz "Olmasaydı da olurduk" ilanı yeniden gündeme getirildi. O ilanı neden verdiniz?

Aslında ben bu konuyla ilgili konuşmaktan çok sıkıldım. Bu kadar büyük ve asil bir milletin bir kişi için "olmasaydın olmazdık" demesi bu milletin büyüklüğüne yakışmayan bir ifadedir. Bu milletten nice kahramanlar çıkar, nice mücadeleler verilir, milletimiz büyük bir millettir. Yine Elhamdülillah müslümanız. Bizim İslam itikadımıza göre "Allah ol demeseydi olmazdık". Dolayısıyla yine bir kişi için "olmasaydın olmazdık" demek çok doğru değil. Fakat Koç Holding Türkiye'nin her tarafını ve gazeteleri olmasaydın olmazdık ifadesiyle donattı. Biz de dinimize göre şirk olan, milli hassasiyetlerimizle de örtüşmeyecek, milletimizi küçük düşüren bu ifadeye karşı bir ilan verdik.

İFTİRA KAMPANYASI YÜRÜTÜYORLAR

- Bir de El-Kaide ve IŞİD bağlantılı olduğunuz söylendi.

IŞİD diyorlar, El-Kaide, Hizbullah, Selam Tevhit diyorlar. Bu iddiaların hepsi asılsızdır.

- Peki neden sizinle ilgili sürekli bir terör örgütü üyeliği yakıştırması yapılıyor?

Bakıyorlar, İslam ve terör kavramları hangi gruplarla bir araya gelirse bizi o gruba yamamaya çalışıyorlar. Bunların hepsinin Mavi Marmara olayından sonra ortaya çıkması da manidardır. Bu iftiraları atan gruplara baktığımızda, çok da bizim milli ve manevi duygularımızla barışık olan, Türkiye'nin gelişimi isteyen, Türkiye'nin menfaatine yanıp tutuşan insanlar olmadığını görüyoruz. Bugün beni DHKP-C tehdit ediyor, PKK tehdit ediyor. CHP zihniyeti bu iftiralarla ilgili çok yoğun bir çalışma içerisinde. Tüm bunlara baktığımızda, bizim seçilmemizin bunları ürküten bir tarafı olsa gerek diye düşünüyorum.

EL-KAİDECİLER'DEN TEHDİT ALDIK

eyup.jpgBunların asılsızlığına gelecek olursak, Türkiye'de sosyal medyada da insanlar okumayı, araştırmayı sevmiyorlar. Eski araştırmacı gazeteci kimliğindeki insanlar yapmıyor bunu. Tamamen sığ insanlar yapıyor. Biraz göz atsalar mesela biz "Böyle cihat olmaz" diye, bu insanları yerden yere vuran bir kitap çıkartmışız. Bu kitabı çıkartan grubun imtiyaz sahibi olan insana El Kaideci, IŞİDci denmez. Biz Sancaktar dergisinde sürekli bunların yöntemlerini, mücadele tarzlarını eleştiren yazılar yayınlamışız, özellikle bir sayıyı komple buna ayırmışız ve bunun için El Kaideciler tarafıdan bir sürü tehditler almışız. El Kaideci olmak da onların yöntemlerini doğru bulmak da çok büyük faciadır.

Şimdi İrancı bir terör örgütü olan Selam Tevhit terör örgütü diye bir şey varmış, ilk defa bunların çamur atmasıyla duydum, bizi ona yakıştırıyorlar. Bir de İranclıığıyla bilinen Hizbullah var, ona da yakıştırıyorlar. Bizim bunların anlayışıyla da kavgalarımız oldu. Biz gerek televizyon programımızda gerekse Sancaktar dergisinde, Hakan Albayrak tarafından kaleme alınan kitaplarda Suriye'deki devrim sürecinden tibaren, İran'ın ve İrancı bakış akışısının ne kadar büyük katliamlara, trajedilere imza attığını alenen söyledik. Dolayısıyla azıcık araştıran biri bizim bunlarla hiçbir alakamız olmadığını bilir.

MAVİ MARMARA KARALAMA KAMPANYALARININ BAŞLANGICI OLDU

Ha illa beni bir örgütle ilişkilendireceklerse Mavi Marmara örgütü diyebilirler. O gemideydik, silahsızdık ve İsrailli teröristler tarafından saldırıya uğradık. Bizim silahlı mücadele kapsamında değerlendirilebilecek tek konumuz İsrail'in silahlı teröristleri tarafından saldırıya uğramamızdır ki zaten hakkımdaki bütün bu karalama kampanyalarının miladı Mavi Marmara'ya binişimizle ilişkilidir. Mavi Marmara'da aktif bir rol oynamış olmamız, bütün karalama kampanyalarının başlangıcı oldu. O gün bugündür de artık hayatımın bir parçası haline geldi, bu tür iftiralara maruz kalmak.

BİRİLERİNİ TEDİRGİN ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

- Sizin hareketli bir yapınız var, sürekli çeşitli eylemlerle anılıyorsunuz. Eğer seçilirseniz Meclis'te de devam edecek mi bu hareketlilik?

Mavi Marmara, Gazze'ye diyaliz makinası, portatif çocuk parkı götürüyordu. Ortalama bir markette 1500 kalem ürün var, Gazze'ye dışardan 20 kalem ürün girişine izin veriliyor. Böyle insanlık dışı bir Batı var, buna karşın Mavi Marmara insani yardım gemisi olarak yola çıkmışız. Eylemsellikse, bu hareketli karakter yapısının İslam ümmetine ya da Türk milletine ne gibi bir kötülüğü olabilir.

İnsanlığa, İslam ümmetine ve Türk milletine faydalı olabilecek hangi alan varsa o alanda hareketliliğimiz de, riskli hareketlerse risk almaya, birilerini tedirgin eden hareketlerse tedirgin etmeye de devam edeceğiz. Önemli olan şey yanlışın içinde olup olmamaktır. Benimle ilgili çok iftiralar atılıyor. Tamamı iftira ama iftira olmayan konular var, onlar hiç gündeme getirilmiyor.

DHKP-C ÜYESİ ADAYI NEDEN GÖRMÜYORLAR?

- Ne gibi?

Mesela CHP'nin Hatay milletvekili adayı, Grup Yorum'un solisti DHKP-C taraftarıdır. Bu bir iftira değildir ve kendisi de bunu inkar edemiyor. Nasıl Hasan Sağındık denilince Büyük Birlik Partisi denirse, DHKP-C' nin müzik grubu da Grup Yorum'dur. Kılıçdaroğlu bu şahsı aday yaptı. Peki bana iftira atan medya nerede? Orada da bir eylemsellik var. Üstelik onların eylemselliği savcı öldürerek, karakol tarayarak. Cinayet işliyor bu adamlar. Bana IŞİDci, Hizbullahcı diyen medya nerede? Niye hiç yer yerinden oynamıyor, benim onda birim kadar haber göremiyoruz.

AK PARTİ KORKUSU VAR

- Neden sizce?

Nedeni belli değil mi? Burada bir AK Parti korkusu var, Tayyip Erdoğan korkusu var, Ahmet Davutoğlu korkusu var.

Cemaat medyası diye bilinen medya, bu polis operasyonları yapılınca "DHKP-C'yi bilenler içeri atılınca bu eylemler oldu" diye veryansın ediyor. Tamam madem öyle, burada DHKP-C'li aday var, iki kelime de buna etsenize.

MEDYADAN OBJEKTİFLİK DEĞİL MERTLİK BEKLİYORUZ

- Medya bu konuda taraflı davranıyor yani?

Biz bu medyanın tarafsız olmadığını biliyoruz. Onlardan şimdi objektiflik de beklemiyoruz sadece zamanında bir medya yöneticisinin "Biz sosyalistiz, siz zamanında Anadolu'yu teşkilandırmaya giderken biz medyada yer aldık ve buralarda yükseldik. Şimdi kendi kadromu kendi dünya görüşüme göre şekillendiriyorum. Siz yapsaydınız da kendinize göre şekillendirseydiniz. Biz kendi adamlarımıza kıyamıyoruz" dediği gibi bir mertlik bekliyoruz. Yalnızca fikirlerim biraz sivri diye bana iftira atıyorlar. Ama orada, doğrudan doğruya cinayet işleyen bir örgütün taraftarı olan bir adama seslerini çıkartmıyorlar.

MEDYADA BİZİM DE OLMAMIZ LAZIM

Medya demişken bir yapım şirketiniz var. Hatta son olarak TRT'ye çektiğiniz Milat dizisi baya ses getirdi. Sizin medyaya olan merakınız, muhafazakar camianın zamanında medyada yer edinememiş olmasından mı geliyor?

Bu konuda rahmetli Ömer Lütfi Mete beni çok cesaretlendirmiştir. Miray yapım şirketini kurmama vesile olan da odur. Onunla hep bu konuları konuşur ve bu sektörlerde bizim de olmamız lazım motivasyonuyla dolardık. Daha sonra da Allah nasip etti, kurduğumuz hayaller belli bir oranda gerçekleşmeye başladı. Tabi ki adaylık sürecimden itibaren artık yapımcılığı bıraktım. Şimdi seçilirsem bu hayalleri olan başka gençleri desteklemek için elimden geleni yapacağım, seçilemezsem bu hayallerimin peşinde koşmaya devam edeceğim.

MİLAT DİZİSİ İYİ BAŞLADI

- Milat dizisi iki bölüm yayınlandı. Diziyle ilgili geri dönüşler nasıl?

Bu Cuma dizinin 3. bölümü yayınlanacak. Tüm sektör için en önemli kriter AB reyting oranlarıdır. Bizim ilk 10'a girmemiz bir başarı olarak değerlendiriliyordu fakat hamdolsun 1. bölümde 5., 2. bölümde 4. olduk. Bakalım ilerleyen bölümlerde nasıl olacak. Benim için reytingden daha önemli olan şey, dizinin kalitesiyle ilgili geri dönüşlerdir. Bu geri dönüşler de çok olumluydu. Kaliteli bir iş çıktı.

DERSİMİZE İYİ ÇALIŞTIK

- Daha önce de MİT'i konu alan bazı diziler yapıldı fakat pek rağbet görmedi. Milat'ı diğerlerinden ayıran nedir?

Biz diziyi mümkün olduğu kadar gerçekçi yapmaya çalışıyoruz. Prodüksyonda hiçbir masraftan kaçınmadık, yüksek prodüksyonlu bir iş oldu. Hikayeyi ve kastı oluştururken çok emek verdik. Şimdi bu emeklerin karşılığını alıyoruz. 50 kişiyi öldüren bir kahramandan müteşekkil bir dizi değil, mafyavari değil, polisiye değil. Çok daha teknik MİT'i konu alan bir dizi. Dolayısıyla daha fazla kafa yormamız gerekiyordu bu konuya. Dersimize heralde iyi çalıştık, şu anda başarılı gidiyor.

MİT İLK KEZ GERÇEKTEN MİLLİ

- Bir MİT dizisi yaptığınız için MİT'le ilgili de bir sorum olacak. Son birkaç yıldır MİT'le alakalı siyasallaştığı yönünde eleştiriler var. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz bu eleştirileri?

MİT, belki de ilk defa gerçekten Milli istihbarat teşkilatı oldu. Bugün Türkiye'nin kendi hinterlandında, edilgen olmayan etken olan, tek konsatrasyon alanı Türkiye'deki dindarları tespit ve takipten ibaret olmayan aksine iddialı bir ülkenin iddialı bir istihbaratı olan MİT görüyoruz. Şimdi bu Yeni Türkiye'nin yeni MİT'i insanları rahatsız ediyordur, bu doğaldır. Bundan önce devletimiz vatan hainiyle doluydu şeklinde karikatürize bir tablo da çizmiyorum ama gözle görülen birşey var. Bu "aman Batı'yı incitmeyelim, aman bu konulara girmeyelim, pasif duralım" zihniyetine sahip insaları tabiki rahatsız ediyor.

HÜKÜMETE VURMAK İÇİN TÜRKİYE'YE VURUYORLAR

Malesef son dönemde şunu görüyorum insanlarda; hükümet karşıtlığıyla, Türkiye karşıtlığını birbirine karıştırıyorlar. Dolayısıyla Türkiye adına iyi birşey mi oluyor, bu hükümetle alakalı iyi birşeydir denklemini kurup hükümete vurmak için Türkiye'ye vuruyorlar.

MİT çok daha etkin çok daha milli bir yapı haline mi geliyor, artık MOSSAD'ın CIA'in arka bahçesi olma hüviyetinden çok daha güçlü çok daha bağımsız bir yapı haline mi geliyor, bu hükümete yarar düşüncesiyle "MİT de hükümete yakın bir yapı haline geldi" deniyor. Ama ben ne askeriyenin ne MİT'in herhangi bir siyasi partiye yakın olabileceğine ihtimal vermiyorum. Bundan önce ideolojik gerekçelerle uzak olduğu dönemler olmuştur ve bu dönemlerin Türkiye'ye büyük maliyetleri olmuştur. Darbeler, postmodern darbeler... Maliyetleri hepimizce malum. Bence Türkiyenin güvenlik bürokrasisi bu hatasından vazgeçmiştir. Bugün MİT'e yöneltilen eleştiriler askeriyeye de yöneltilmeye başlandı. Niye? Çünkü askeriye ilahi okuyan çocuklar, başörtüsü takan kızlar üzerine e-muhtıralar veren bir askeriye değil artık. Şu anda kendi işine odaklanan bir askeriyemiz var.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23