• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye Iraklıların yaralarını sarıyor

Yeniakit Publisher
2017-11-13 10:12:00 - 2017-11-13 14:35:45

Türkiye, Irak'ta meydana gelen ve ülkemizde de hissedilen deprem sonrası Iraklıların yaralarını sarmak için harekete geçti.

Türkiye, Irak'ta meydana gelen ve ülkemizde de hissedilen deprem sonrası Iraklıların yaralarını sarmak için harekete geçti.

Irak'a yapılacak insani yardımlar hakkında bilgi veren Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Irak'ta meydana gelen 7,2'lik depremin ardından Erbil'deki Türk Kızılayı ekibinin bölgeye hareket ettiğini, öncü bir araç ve müdahale ekibinin de karayoluyla Türkiye'den yola çıktığını bildirdi.

Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak'ta meydana gelen deprem sonrası Türkiye'nin harekete geçtiğini belirtti.

Kerem Kınık, "Erbil'deki ekibimiz bölgeye hareket etti. Öncü bir araç ve müdahale ekibimiz de karayoluyla Türkiye'den yola çıktı. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz." dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Öteyandan, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da, Irak'ta meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Kuzey Irak'tan gelecek talebe göre her türlü hazırlığımızı yaptık, bekliyoruz." dedi.

ÇADIRLAR MUŞ'TAN YOLA ÇIKTI

Türk Kızılayı Doğu Anadolu Bölge Afet Yönetim Merkezi, Irak'taki depremin ardından harekete geçti. Muş'un Hasköy ilçesindeki depolardan Irak'a gönderilmek üzere ilk etapta bin adet çadır tırlara yüklenmeye başlandı.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Türk Kızılayı Doğu Anadolu Bölge Afet Yönetim Merkezi Müdürü Baran Akar, Irak'taki depremin ardından harekete geçtiklerini söyledi. Akar, "Depremin hemen ardından depolarımızı açtık ve çadırları tırlara yüklemeye başladık. İlk etapta bin adet çadır göndereceğiz" dedi.

Bu arada Genelkurmay'ın yardım uçağının da Süleymaniye'ye gideceği öğrenildi. TSK, uçakla ilaç, sağlık malzemeleri ve 250 büyük boy çadır da gönderecek. Uçakta 20 kişilik sağlık ekibi de yer alacak.

Deprem sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yaptığı açıklamada, Irak'a her türlü yardım için Türkiye'nin hazır olduğunu ifade etmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23