• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Okullarda cep telefonu yasaklanıyor mu?

Yeniakit Publisher
2017-12-14 10:09:00 -
Okullarda cep telefonu yasaklanıyor mu?

Fransa, okullarda cep telefonlarını yasaklamaya hazırlanıyor. Uygulama ilk ve ortaokul öğrencilerini kapsayacak.

Fransa Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer’in yaptığı açıklamaya göre gelecek yıldan itibaren akıllı telefonların okullarda yasaklanması konusunda çalışmalar sürüyor. Akıllı telefonların okulda kullanılması konusunda yasal düzenlemeler birçok ülkenin gündeminde. Kimileri belli saatler arasında kullanımlara kısıtlama getirirken, bazıları cihazların okula getirilmesini bile yasaklıyor. Bu konuda son adım Avrupa Birliği’nin gelişmiş ekonomilerden Fransa’dan geldi. Ülke; akıllı telefonların ilk ve ortaokul düzeyinde teneffüsler dahil olmak üzere eğitim günü sona erene kadar kapalı tutulması üzerinde çalışıyor. Öğrenciler telefonlarını kullanmamak koşuluyla okula getirebilecek.

Yasak kapsamı sadece sınıflarla sınırlı olmayacak. Kantin, spor salonu ve kütüphanede de telefonların açılmasına izin verilmeyecek. Ancak acil durumlarda veya eğitim amaçlı olarak akıllı telefonlar öğrenciler tarafından kullanılabilecek.

UYGULANMASI ÇOK ZOR

Ancak hayata geçirilmesi planan yasakla ilgili eleştiriler de var. Ülkenin önde gelen gazetelerinden Le Monde’a konuşan Fransa Öğretim Sendikası Başkan Yardımcısı Valerie Sipahimalani, düzenlemenin hayata geçmesinin son derece zor olduğunu belirtiyor. Sipahimalani, gazeteye yaptığı açıklamada, “Bir öğretmenin öğrenciyi arama hakkı yok, aynı şekilde telefona el de koyamaz” diyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23