• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Okul müdürleri ve öğretmenler dikkat!

Yeniakit Publisher
2016-06-14 18:41:00 -
Okul müdürleri ve öğretmenler dikkat!

MEB Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Servisleri Yıl Sonu Çalışma Raporları Hakkında Resmi yazı. (Yıl Sonu Çalışma Raporları okul/kurumda rehberlik öğretmeni olup-olmadığına bakılmaksızın) düzenlenecek.

MEB İlgi yazıda; 2015-2016 eğitim-öğretim yılı  okul rehberlik ve psikolojik danışma servisleri yıl sonu çalışma raporları Bakanlığımıza bağlı tüm özel ve resmi okul/kurumlar (okulöncesi, ilkokul, ortaokul, lise, halk eğitim merkezi, mesleki eğitim merkezi ve Genel Müdürlüğümüze bağlı özel eğitim okulları) tarafından 01-30 Haziran 2016 tarihleri arasında elektronik ortamda   ( okul/kurumda rehberlik öğretmeni olup-olmadığına bakılmaksızın) düzenlenecektir. Denildi.

İŞTE O RESMİ YAZI:
 
........................ ..... VALILIĞINE
(İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

ilgi :

a) Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği,

b)   Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği,

c)    Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 02.06.2015 tarihli ve 5667988 sayılı yazısı.

Bilindiği üzere rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri, okullarımızda ve rehberlik ve araştırma merkezlerinde ilgi (a) Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yürütülmekte, yürütülen çalışmalar ilgi (a) Yönetmeliğin 23. ve 47, maddeleri gereğince eğitim öğretim yılı başında ve sonunda Genel Müdürlüğümüze iletilmesi gerekmektedir.

ilgi (e) yazı ile zaman ve insan kaynağının etkili kullanılması ve mali kayıpların (kağıt israfı vb.) en aza indirilmesi amacıyla Yıl Sonu Çalışma Raporlara 2014-2015 eğitim-öğretim yılı itibariyle elektronik ortamda düzenlenmeye başlanmıştır.

2015-2016 eğitim-öğretim yılı okul rehberlik ve psikolojik danışma servisleri yıl sonu çalışma raporlar' Bakanlığımın bağlı tüm özel ve resmi okul/kurumlar (okulöncesi, ilkokul, ortaokul, lise, halk eğitim merkezi, mesleki eğitim merkezi ve Genel Müdürlüğümüze bağlı özel eğitim okulları) tarafından 01-30 Haziran 2016 tarihleri arasında elektronik ortamda düzenlenecektir.

Bu amaçla okul/kurumda rehberlik öğretmeni olup-olmadığına bakılmaksızın;

1-Oku/kurumlar tarafından 01-30 Haziran 2016 tarihleri arasında https://mebbis.meb.gov.tr/ adresine okul-kurum şifresi ile girilip, RAM Modülü sekmesinde "Okul Yıl Sonu Çalışma Raporu" başlığı altındaki tüm bilgilerin girilerek kaydedildikten sonra bir nüshasının çıktısının alınması,

2- Çıktısı alınan "Okul Yıl Sonu Çalışma Raporu"nun imzalanıp okulda muhafaza edilerek, rehberlik ve araştırma merkezlerine gönderilmemesi,
3-Rehberlik ve araştırma merkezleri tarafından ise 18 Temmuz-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında RAM Modülünde yer alan "Yıl Sonu Çalışma Raporu" başlığı altındaki tüm bilgilerin RAM Modülü Müdür şifresi ile girilerek kaydedildikten sonra bir nüshasının çıktısının alınması ve merkezde muhafaza edilmesi,

4- Yıl sonu çalışma raporlarının, il/ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri veya Genel Müdürlüğümüze resmi yazı ile gönderilmemesi gerekmektedir.
Yukarıda belirtilen işlemler sonucunda İl/ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Bakanlığımız söz konusu raporlara ilişkin bilgilere 2016 Eylül ayı itibariyle https://rnebbis.meb.gov.tr/RAM Modülü üzerinden ulaşabileceklerdir. İstatistikî bilgilerin sağlıklı alınabilmesi açısından belirtilen tarihler arasında tüm okul/kurumlar tarafından bilgilerinin eksiksiz ve zamanında girilmesinin sağlanması hususunda;
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Veysel ÖZTÜRK
Bakan a
Daire Başkanı

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23