• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Oktay Vural: CHP nöbetçi HDP gibi

Yeniakit Publisher
2015-10-06 16:00:00 - 2015-10-06 16:14:31
Oktay Vural: CHP nöbetçi HDP gibi

CHP'yi sert biçimde eleştiren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Kürt sorunu için 'eşit vatandaşlık' diyor, vatandaşlarımızı sindiren PKK ve KCK'ya hiçbir suçlama yok. PKK'nın adı da yok. Nöbetçi HDP gibi çalışan bir CHP karşımızda" dedi.

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında CHP'nin seçim beyannamelerini eleştirdi. İzmir milletvekili adayları, il yöneticileri ve partililerin katıldığı toplantıda konuşan Oktay Vural, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için, "Eşbaşkan mıdır, eş genel başkanı mıdır nedir?" ifadelerini kullandı.

Vural, "‘Kürtler, Kürdistan gibi bir vatan verdiler' diyor. Bunu söyleyerek vatanımızı bölme istediğini ortaya koyuyor. Bu coğrafyada hiçbir zaman Kürdistan olmadı, olmayacaktır. Herkes haddini bilmelidir. Bu milletin tek bir vatanı vardır. Bu vatan bölünmeyecektir. Bu millet bölünmeyecektir" dedi.

"TÜRK KELİMELERİ YOK"

CHP beyannamesinde Türk kelimesine yer verilmediğini savunan Vural, "Anayasa'dan hangi cüretle çıkartacaksın? Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sevr'de çıkartamadılar, çözüm sürecinde mi çıkartacaksın?" dedi.

"NÖBETÇİ HDP GİBİ ÇALIŞAN CHP"

CHP'nin HDP çizgisinde terör örgütü PKK'nın taleplerini gündeme alan bir beyanname hazırladığını savunan Vural sözlerini şöyle tamamladı:

"Türk milleti kelimesi yok AKP gibi onlarda da yok. 11 defa Kürt adı geçiyor, daha fazla. CHP'nin haline bakın ya kime hizmet ediyorsunuz? Kürt sorunu için eşit vatandaşlık diyor, vatandaşlarımızı sindiren PKK ve KCK'ya hiçbir suçlama yok. PKK'nın adı da yok. Nöbetçi HDP gibi çalışan bir CHP karşımızda. Etnik kimliklere dayalı bir yurttaşlığın önünü açmak istiyorsun. CHP'nin de milletimizin adıyla bir sorunu ortaya koymaktadır. Eşit vatandaşlık ilkesini Anayasa'da yazdığı şekilde kabul etmemektedir. PKK ve KCK'da aynı görüşü savunarak tam demokrasiden bahsetmektedir. PKK ve KCK'nın istediği gibi tam demokrasi derken özerklik vaat ediyor. Atatürk yok devrimleri ve altı okla geçiştirilmiştir. Kürdistan'ı Atatürk'ün yırtıp attığı paçavrayı kabul eder gözükmektedir. Ona oy verenlerden öte bir duruş sergilemiştir. Kılıçdaroğlu milli devlet, kültür yok neren milli? Cumhuriyetin temelleriyle ilgili bir duruş yok. Milli piyango, milli güvenlik var ama Türk milleti, milli birlik yok. 17-25 Aralık'la ilgili hiçbir şey yok. Niye? Hani bunun hakkında soruşturma önergeleri vermiştiniz, rafa mı kaldırdınız? Gerçekten hiç bu konularla ilgili bir şey yok. Bir de mazota zam yapmışlar."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23