• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Oktay Vural Bahçeli'ye destek deklerasyonuna imza atmadı

Yeniakit Publisher
2016-05-03 08:27:00 - 2016-05-03 12:22:25
Oktay Vural Bahçeli'ye destek deklerasyonuna imza atmadı

MHP'de Genel başkan Devlet Bahçeli'ye destek deklarasyonuna vekillerden bir tek Oktay Vural imza atmaması şok etkisine neden oldu.

Genel Başkan Bahçeli’ye destek deklarasyonuna Grup Başkanvekili Vural imza atmadı. MHP kulislerinde, Vural’ın muhaliflere yönelik kullanılan sert dil nedeniyle metni imzalamadığı belirtiliyor

MHP’de muhaliflerin imza toplayıp mahkemeye giderek başlattığı olağanüstü kurultay hareketi, Genel Merkez’den gelen “tedbir” kararlarıyla tartışmalı bir sürece girerken, “içeriden” yeni tartışmalar gündeme geldi.

Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre Sosyal medyada bir süreden beri taraflara itidal çağrısı yapan Grup Başkanvekili Oktay Vural, şimdi de Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye destek için hazırlanan deklarasyona imza atmadı.

MHP'NİN BAŞVURUSU YARGITAY'A ULAŞTI!

Vural’ın deklarasyona imza atmaması, MHP kulislerinde bomba etkisi yarattı. Kamuoyuna açıklanmayan ancak altındaki imzalarla birlikte milletvekillerinin Bahçeli’ye verdiği desteği gösteren deklarasyona, imza istenmeyen Ümit Özdağ ve Yusuf Halaçoğlu’nun yanı sıra, vekillerden bir tek Oktay Vural imza atmamış oldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

VURAL’DAN ‘FAY HATTI’ UYARILARI

Vural’ın muhaliflere yönelik kullanılan sert dil nedeniyle metni imzalamadığı belirtiliyor. Genel Merkez ise deklarasyon iddialarını doğrulamadı. Vural, sosyal medya üzerinden geçen günlerde yaptığı açıklamada, muhaliflerin yanı sıra Genel Merkez’e yönelik de algılanan şu uyarıları yapmıştı: “Ahlakçılık ve şahsiyetçilik ilkelerine aykırı üslupla kadrolarımız arasında fay hatları oluşturma ve derinleştirme tuzağına düşülmeden hareket edilmesi gerektiği açıktır. Bu tartışmaların derinleşmesini geleceğe taşıyamayız. İç tesanüdümüzün kırılgan hale gelmesi, milletimizin güvenini ve umudunu zedeler.”

AKŞENER: OKTAY BEY’İ RAHAT BIRAKTIM

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada , MHP’de kongre olmaması durumunda ağustos ayında genel seçime gidileceğini de iddia etti. Akşener Oktay Vural’ın sosyal medyadan yaptığı açıklamalara ilişkin ise şunları söyledi:

“Oktay Bey benim çok eski bir arkadaşım. Gerçekten kardeşim gibi gördüğüm bir arkadaşımdır. Özellikle rahmetli eşi Tuğba kız kardeşim gibiydi. Onun için ben Oktay Bey’i de rahat bıraktım. Yani Grup Başkanvekili’dir. Henüz bir görüşmem olmadı. Tweet’lerini söylediler ama hukukçularla görüşmem vardı. Tweet’lerini okuyamadım, bakacağım gerekirse ararım. Gerçekten bir tane telefon konuşması bile olmadı. Nasıl olsa kulaklar mevcut olduğu için bilirler yani konuşmadığımı.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23