• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Öksüz ve ekibine kumpas dâvâsı

Yeniakit Publisher
2017-11-16 10:26:00 - 2019-05-02 12:17:10
Öksüz ve ekibine kumpas dâvâsı

Gazetemiz Akit’in manşet haberleriyle deşifre ettiği iş adamı Serhat Serbes’e yönelik kumpasla ilgili önemli bir aşamaya gelindi.

Sakarya Başsavcılığı, iş adamı Serhat Serbes’in şikayetçi olduğu firari Adil Öksüz ve 1’i emniyet amiri 5 polis hakkında iddianame hazırladı. İddianamede FETÖ’cü polislerin örgüt yöneticisi Adil Öksüz’ün talimatıyla Fatma Şeyda Demiröz isimli genç kızı kullanarak Serbes’e kumpas kurduğu ifade edildi.

Gazetemiz Akit’in manşet haberleriyle deşifre ettiği işadamı Serhat Serbes’e yönelik kumpasla ilgili önemli bir aşamaya gelindi. Firari Adil Öksüz’e 500 bin euro himmet vermeyi kabul etmeyince gözünü Silivri Cezaevinde açan ve türlü soruşturmaların sanığı haline gelen Serhat Serbes’e yönelik kumpas tescillendi. Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun’un himayesinde yürütülen soruşturmada şok edici bilgilere ulaşıldı.

Başsavcılık firari Adil Öksüz ve 5 polisin işadamı Serhat Serbes’e yönelik kumpas kurduğunu belirleyip, 2 ayrı iddianame hazırladı. İddianamede firari Adil Öksüz, dönemin KOM Şube Müdürü Serkan Gürgan, Mükerrem Gümüş, Osman Aydın, Şükrü Taşdemir, Ercivan Kılıçtaş hakkında “Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs”, “Silahlı Terör Örgütüne Üyelik”, “Terörizmin Finansmanı” suçlamalarında bulunuldu.

HİMMETİ VERMEYİNCE SANIK YAPMIŞLAR

İddianamede şüpheli polislerden Osman Aydın, Şükrü Taşdemir ve Serkan Gürgan’la ilgili, “Müşteki Serhat Serbes'in işyerine gelerek "abilere yanlış yaptığı" ifadesini kullanan kişilerin polis memurları Osman Aydın, Şükrü Taşdemir ve Serkan Gürgan olduklarının teşhis edildiği, operasyonun da bu parayı reddetmesinden sonra yapıldığını, çevresinde bazı insanların polis zoruyla ve telkinleriyle kendisi aleyhinde ifade vermeye yönlendirildiğini bu yönlendirmelerin ise operasyon tarihinde Şube Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü Ziya Aygen, Başkomiser Serkan Gürgan tarafından yapıldığını, yine kendisi aleyhinde ifade veren Natali Mjaveanadze isimli Gürcü asıllı bayanın Türkçe bilmemesine rağmen tercüman bulundurulmadan akıcı bir şekilde Polis memurları Ercivan Kılıçtaş ve Adem Erdevir isimli görevliler tarafından ifadesinin alındıktan sonra sınırdışı edildiğini, kendisini hakkında yapılan bu operasyonun kendisinden istenilen himmet parasını vermediğinden düzenlendiğini, emniyet mensuplarınca müşteki Serhat SERBES’in aleyhine olacak şekilde yönlendirmeler yapıldığını, çevresindeki pek çok insan polis zoru ile şikayetçi yapılmak istendiği..” ifadesine yer verildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Komiser Mükerrem Gümüş’ün ise Hamza Kod adıyla FETÖ’nün sohbet abisi olduğu Emniyet Genel Müdürlüğü tespiti ile meslekten ihraç edildiği ifade edildi.

Başka işadamlarına da kumpas kurmuşlar

İddianamede o dönem vekâleten Sakarya Organize Şubeye bakan Emniyet Amiri Serkan Gürgan’ın kullandığı 505 543 32 XX nolu telefona örgütün şifreli haberleşme programı Bylock yüklendiği, Gürgan hakkında başka işadamlarını tehditten dosyalar bulunduğu ifade edildi. İddianamede Gürgan’ın da arasında olduğu bir kısım polisin, Mustafa Çatalbaş isimli bir işadamına kumpas kurduğu, işadamının gözaltındaki sekreterini, “Nuray sen köyde oturan düzgün bir insansın genç bir kızsın nezarette o.lar, hırsızlar yatar sen öyle bir insana benzemiyorsun, ifadeni biz yazalım sen imzala git yoksa senin nezarete atacağız ailenin ve köydeki insanların yüzüne nasıl bakacaksın şeklinde” tehdit ederek ifadeye zorladıkları vurgulandı.

  

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23