• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

OHAL ve Kuzey Irak’a yaptırım

Yeniakit Publisher
2017-10-17 07:49:00 -
OHAL ve Kuzey Irak’a yaptırım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MGK toplantısında OHAL’in uzatılması ve Türk hava sahasının Kuzey Irak’a kapatılması tavsiye edildi.

YENİ AKİT / ANKARAKülliye’de dün gerçekleştirilen MGK’da OHAL, İdlib operasyonu ile bağımsızlık referandumunun ardından Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’ne yönelik yaptırım planları masaya yatırıldı. Toplantıda OHAL’in uzatılması ve Türk hava sahasının Kuzey Irak’a kapatılması tavsiye edildi. MGK sonrasında yapılan açıklamada şu hususlara yer verildi: “FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG, DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele kapsamında yurt bütününde uygulanan olağanüstü hâl değerlendirilmiş; demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin devamlılığını sağlamak üzere hükümete, olağanüstü hâlin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının İdlib’te ‘gerginliği azaltma görev gücü’ kapsamında yürüttüğü harekât hakkında Kurul’a bilgi arz edilmiştir. Suriye’de kalıcı barışı tesis etmek amacıyla, Astana mutabakatı çerçevesinde görev yapan unsurlarımızın İdlib çatışmasızlık bölgesindeki görevini başarıyla sürdürdüğü değerlendirilmiştir.

HAVA SAHASI KAPATILDI

Irak Anayasası’nı ihlal eden gayrimeşru IKBY referandumu sonrasında atılan adımlar değerlendirilmiş; alınması öngörülen yeni tedbirler müzakere edilmiştir.

Türk Hava Sahası’nın IKBY’ne kapatılması ve İbrahim Halil Sınır Kapısı’nın Merkezî Irak Yönetimi’nce devralınması sürecinin başlatılması hükümete tavsiye edilmiştir. Bu çerçevede merkezî Irak Yönetimi’nin tüm ülkede anayasal egemenliğini tesis etmek üzere ve özellikle Kerkük’te attığı adımlar değerlendirilmiş; Irak’ın siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına atfettiğimiz önem bir kez daha vurgulanmıştır. Merkezî Irak Yönetimi’nin Kerkük’te yürüttüğü operasyonun, şehrin son dönemde bozulmaya çalışılan demografik yapısının, tarihî derinliğine uygun şekilde tesisini de sağlamayı amaçlaması hususundaki hassasiyetimiz ve beklentimiz özellikle belirtilmiştir.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23