• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

OHAL hainler için

Yeniakit Publisher
2016-07-22 06:55:00 - 2016-07-22 00:57:20
OHAL hainler için

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “OHAL kararı; bu, bir sıkıyönetim ilanı değildir. Bu, bir OHAL ilanıdır. Millete OHAL değil, devlete OHAL ilanıdır. Devletin daha etkin çalışması, kanun hükmünde kararnamelerle atılacak adımların çok hızlı bir şekilde atılması için alınmış bir karardır” diye konuştu.

SERDAR ARSEVEN / ANKARA  - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü’nde gazetecilere yaptığı açıklamalarda yaşanılan darbe girişimi sürecine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Darbe girişiminin bütün milletin birlik ve cesaretiyle püskürtüldüğüne vurgu yapan Kurtulmuş, aralarında Ankara Temsilcimiz Serdar Arseven’in de bulunduğu gazetecilerin sorularını da cevapladı.

Kurtulmuş, darbe girişimi sürecinde medya kuruluşlarının sergilediği cesur tavrın girişimin önlenmesinde kritik öneme sahip olduğuna işaret ederek, “Çok darbe ile karşılaştık, siyasi partiler kapatıldı, hükümetler devrildi, bunların hepsi çok kötüydü ama Türkiye tarihi böyle bir kötülüğü görmedi. Öyle anlaşılıyor ki bunların amacı Türkiye’yi karıştırmak. Cumhurbaşkanımızı 15 dakika geç kalsaydı öldürmek, almak ve Suriye gibi her silahlı gücün alanda olduğu ve Türkiye’nin bir takım güçler tarafından işgal edilmesine sebep olacak bir ihanet içinde olmuşlardır. Bu saldırıya karşı direnen siyasi partilerimize, medyamıza ve milletten yana tavır koyan emniyet güçlerimize şükran duyuyoruz. Elbette en büyük teşekkür milletimizedir. Milletimiz tanklarla, uçaklarla ve ağır silahlarla yapılan saldırılara karşı cesaretle vatanına ve devletine sahip çıkmıştır. Bu milletten Allah razı olsun, millet ne büyük destan yazdıysa, bu hainler de o oranda işgal güçleri gibi davrandı. Bu millet eli değil ayağı öpülecek millettir. Vaktinde Rahmetli Menderes’e sahip çıkamamasından dolayı içinde ukde kalmıştı. Allah razı olsun, sahip çıktı” dedi.

ŞİMDİ YARALARI SARMA ZAMANI

FETÖ çetesinin darbe girişimiyle Türkiye’nin ağır bir travma yaşadığını vurgulayan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün bu yaşanan sıkıntılı sürecin etkilerini milletimize yansıtmadan şimdi yaraları sarma, izleri silme zamanıdır. MGK tavsiye kararı ve Bakanlar Kurulu kararı ile bugünden geçerli olmak üzere 3 aylık bir olağanüstü hal ilan ettik. Meclis’te onaylanacak ve yürürlüğe girecek. Amaç 3 aya bile gerek kalmadan bir bir buçuk ay içinde işimizi bitirip süreci tamamlamak. Buna neden ihtiyaç vardı? Türkiye 20 Temmuz’dan bu yana iki terör örgütünün son derece yoğun saldırısı altındaydı. Şimdi bunlardan daha büyük tehlike arz eden ve her yere sirayet etmiş olan bu yapıları bertaraf etmemiz lazım. Bazı saflar diyordu ki, ‘Bunları nasıl silahlı örgüt olarak görüyorsunuz, silahları mı var ki?’ Evet, bunların böyle silahları var ve bunu bu süreçte gördük.” 

MİLLETE DEĞİL DEVLETE YÖNELİK
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Geçmişte alınan birçok olağanüstü hal kararlarının millete karşı alındığını hatırlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti: “Hükümet olarak aldığımız olağanüstü hal kararı milletimize karşı değil, millet için ve devlete karşı örgütlenmiş terör yapılarına karşı alınan bir karardır. Milletin günlük hayatını etkileyecek hiçbir uygulama olmayacak, bunun garantisini, sözünü veriyoruz. Demokratik kazanımlardan, serbest piyasa kurallarından asla taviz verilmeyecektir, en ufak bir kısıtlama söz konusu olmayacaktır. Vatandaşlarımız günlük hayatlarına aynen devam edeceklerdir. Şimdiye dek yaşanan süreçte millet olarak nasıl topyekûn durduysak, bundan sonraki süreçte de bu bütünlüğün korunmasına özen göstereceğiz. Olağanüstü hal, başka bir partiden arkadaşımızın rahatsız olmayacağı, farklı hayat tarzı ve düşüncesine sahip olan vatandaşlarımızın rahatsız olmayacağı şekilde uygulanacak.”

ELLERİNDE İNFAZ LİSTESİ OLABİLİR

Darbe girişimcilerinin elinde infaz listesi olduğu yönündeki iddialarla ilgili de Kurtulmuş şunları söyledi: “Çok sayıda delil elde edildi. Bir tanesi; darbe olsaydı hangi ile hangi sıkıyönetim komutanı, nereye, kim atanacak, bunun listesi. Daha birçok delil var ve yeni deliller de çıkacaktır ortaya. Belki daha fazla insanı infaz edecek bir liste de olabilir.”

İSTİHBARAT ZAAFI VAR MI? 

Kurtulmuş, darbe girişimi ile ilgili bir istihbarat zaafı olup olmadığına ilişkin soruya da “İstihbarat alanında nasıl adım atılacak? 100 bin kişinin açığa alınacağı ifade ediliyor. Gönül bağı olup darbenin içinde yer almayacak…Cumhurbaşkanının eniştesinden öğrenmiş olması vahim değil mi?.. MİT’in yeniden yapılandırılması gerekiyor. Ortada devletin kurumları bakımından maalesef ciddi bir takım eksikliklerin olduğu aşikârdır. Zaten bu dönemde ilk işimiz bu, hâlâ bir takım yerlere sızmış olan FETÖ mensuplarının tasfiyesini hızlı bir şekilde yapmak gerekiyor. Bunu yapamazsınız, bugün bunu savarsınız, yarın bir başkası çıkar ve darbeye teşebbüs eder” şeklinde cevap verdi.

BİR PAPAZ, ABD’Yİ YIKMAYA ÇALIŞSA ABD NE YAPARDI? 

FETÖ lideri Gülen’in iadesi konusuna da değinen Kurtulmuş, şöyle devam etti: “Dosya hazırlanıyor, ümit ediyorum ki 10-15 gün içinde darbe soruşturmaları sonucunda elde edilen yeni bilgiler doğrultusunda yeni başvuru yapılacak. 4 dosya gönderilmişti, bir kapsamlı dosya daha gönderilecek. Amerikalıların empati yapmasını istiyorum. ABD’yi yıkmaya çalışan bir papazın örgütlediği bir örgüt var. Bu papaz, Amerika’dan kaçarak, Çankaya, İncek veya Etiler’deki villada kalıyor, ABD’deki dostlar ne hissederse, biz de şimdi aynısını hissediyoruz. Hukuk, dostluk, stratejik ortaklık gereği iade istiyoruz.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23