• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Öğretmenler Günü kutlamalarına Eğitim Bir-Sen'den eleştiri

Yeniakit Publisher
2015-11-26 12:56:00 -
Öğretmenler Günü kutlamalarına Eğitim Bir-Sen'den eleştiri

Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün kışla düzeni anlayışı ile kutlanıldığını belirterek, "Darbecilerin ruhunu yansıtan, izlerini taşıyan, törenleri ve ritüelleriyle sorgulanmaksızın her yıl tekrarlanan Öğretmenler günü, millet iradesini hiçe sayanların himmetiyle ihdas edildiği günden beri kabul sorunu yaşamaktadır" dedi

Başkan Yıldırım, yaptığı açıklamada, öğretmenler gününün her yıl, 12 Eylül 1983 tarihinde ‘Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği’nin yayınlanmasından sonra kışla düzeni anlayışıyla kutlandığını belirtti. 

DARBE DÖNEMİNİN İZLERİNİ TAŞIYOR

Yıldırım, “Darbecilerin ruhunu yansıtan, izlerini taşıyan, törenleri ve ritüelleriyle sorgulanmaksızın her yıl tekrarlanan Öğretmenler günü, millet iradesini hiçe sayanların himmetiyle “Öğretmenlere de bir gün olsun” denilerek ihdas edildiği günden beri kabul sorunu yaşamaktadır. Darbecilerin yeri milletin vicdanında nasıl meşrulaşmadıysa, 24 Kasım da aynı şekilde meşrulaşamamıştır” diye konuştu. 



Kutlamaların pratikte öğretmenlere hiç bir katkı sunmadığını belirten Yıldırım, “12 Eylül darbesi sonrası olduğu gibi 28 Şubat’ta da geniş salonlara yoklama yapılarak alınan öğretmenlere antidemokratik diskur(nutuk) çekilmiş, kutlanmaya başladığı günden bu yana içi doldurulamayan, yasak savmak kabilinden törenler ve beylik konuşmalarla öğretmenler günü geçiştirilmiştir. Öğretmenlere pratikte her hangi bir katkı sunamayan, çocuk masumiyetinin suni teneffüsüyle bu güne kadar gelen 24 Kasım, ideolojik devletin bir ritüeli olmaktan öteye geçemeyen bir ’belirli’ gündür. Öğretmenlerin günü kutlanacaksa, bu, militarist biçimde öğretmenleri belli saatte, belli yerde bulunmaya zorlayarak değil, öğretmeni bir makama götürüp ’günümü kutla’ yaklaşımı yerine, bütün devlet Erkânının da hocası olan öğretmenlerin kendi mekânlarında ziyaret edildiği ve önemsendiği bir nezaket çerçevesinde olmalıdır. Eğitim yöneticilerini ve öğretmenleri heyetler halinde protokolü oluşturan zevatın ayağına götürerek; komedi programlarındaki skeçlere, seza uygulamalara imza atılma dönemi kapanmalıdır. Yıllarıdır devam ede gelen şablonların yönetmeliklerle devam ettirilmesi de, 24 Kasım’da sorgulanmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Yıldırım son olarak, bundan sonraki süreçte öğretmenlerin gönülden iştirak edecekleri ve kökü derinlerde olan bir öğretmenler günü yaşanmasını temenni ederek, tüm öğretmenlerin emeklerinin değeri anlaşılan, mesleğin itibarı ön plana çıkan günlerde buluşmayı ümit ettiğini söyledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23