• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Öğrencilere haftada 2 gün kuru üzüm dağıtılacak

Yeniakit Publisher
2015-05-26 15:56:00 - 2015-05-26 16:04:40
Öğrencilere haftada 2 gün kuru üzüm dağıtılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile yürütülen ‘Okullarda Kuru Üzüm Dağıtım Programı’ resmen başladı. Program süresince öğrencilere, salı ve perşembe günleri olmak üzere hafta 2 gün 25 gramlık kuru üzüm verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile yürütülen ‘Okullarda Kuru Üzüm Dağıtım Programı’ başladı. Sağlıklı ara öğün tüketme alışkanlığını kazandırmak amacıyla hazırlanan programın açılış töreni Saray İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Açılış programına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş ve birçok davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Bakan Avcı, “Önümüzdeki yıl ülkemizde yetişen fındık, ceviz gibi takviyelerle sürecek. 6 milyonu aşkın çocuğumuz bu programdan yararlanacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun, şifa olsun” diye konuştu.

Bugün itibari ile okullara üzüm dağıtımın başladığını kaydeden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, “Okullara dağıtım ülke genelinde 64 lojistik noktada sağlanmaktadır. Hafta da iki gün, Salı ve Perşembe günleri her öğrencimize 25 gramlık paketler verilecek ve öğrencilerimiz bu programdan dört defa yaralanacaktır. Bu program sonunda toplamda 24 milyon paket, 600 ton kuru üzüm dağıtımı yapılacaktır. Bunun parasal karşılığı 7 milyon TL’dir” ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş ise ara öğünlerde üzüm, fındık, ceviz yemenin önemine değinerek, “Şu artık önümüze çıkıyor. Çocuklarımız, gençlerimiz obezite hastalığına yakalanıyor. Obezite ile mücadelede sağlıklı beslenmeyi öne çıkaracağız” şeklinde konuştu.

Okula geldiğinde ilk önce öğrenciler ilgilenen Bakan Avcı, öğrencileri severken kalemin bir kız öğrencinin saçlarına takılmış olabileceğini belirterek, kalemini öğrenciye armağan ettiğini söyledi. Bakan Avcı, daha sonra sınıflara girerek öğrencilere üzüm dağıttı. Üzümü kendisi de yiyen Bakan Avcı, üzümün lezzetli olduğunu belitti.  
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23