• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Oğlumun cenazesinden kaçmak zorunda kaldım'

Yeniakit Publisher
2017-11-21 17:04:00 -
'Oğlumun cenazesinden kaçmak zorunda kaldım'

Beyoğlu Belediyesi'nin, Harun Kolçak anısına yaptırdığı kedi evinin açılışında konuşan şarkıcının babası Eşref Kolçak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Beyoğlu Belediyesi, Harun Kolçak’ın anısını yaşatmak için Cihangir Parkı’nda kedi evi açtı. Açılışa Harun Kolçak’ın babası sinema sanatçısı Eşref Kolçak da katıldı. Cihangir Parkı’nda sokakta yaşayan kedilerin barınması amacıyla açılan kedi evinin açılışına Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve sinema sanatçısı Eşref Kolçak’ın yanı sıra mahalle sakinleri ve hayvanseverler katıldı.

"En iyi dostlarımız hayvanlarımızdır"

Oğlunun hayvanlarla olan duygusal yakınlığından bahseden Eşref Kolçak, ’’Biz çocukluğumuzdan beri hayvanlara karşı büyük bir sevgimiz var. Ben köy çocuğuyum. Bizim en büyük dostumuz, hayvanlarımızdır. Dolayısıyla oğlumda o açıdan duygusal bir insandı. Onun için yapılan bu şeyi canı gönülden tebrik ediyorum. İnşallah daha birçok yerde buna benzer şeyler yapılsın. Çünkü bizim en iyi dostlarımız hayvanlarımızdır’’ diye konuştu.

Oğlu Harun Kolçak’ın cenazesinde yaşanan öz çekim yarışına ilişkin konuşan Eşref Kolçak, "Böyle bir tepki göstermeyi istemezdim. Bizim cenazelerimizde bir örf ve adet vardır. Cenaze defnedilir, imam dua okur. Sıraya girilir ve taziyede bulunulur. Bana gelmiş elinde fotoğraf makinesiyle başka hangi artistler gelecek diye soruyor. Ben onun bu sorusuna alkış mı tutayım. Bu kadar terbiyesizce bir yaklaşım olmaz. Duygusal tarafıyla, sevgisiyle yapıyor olabilir ancak bir cenazede bunların olmaması gerekiyor. Samimi olarak söylüyorum, kaçtım oradan. Herhangi bir aksilik yapmayayım diye. Netice olarak bir cenazedeyiz’’ diyerek yaşanan duruma tepki gösterdi.

Harun Kolçak’ın anısına sahip çıkmanın önemine dikkat çeken Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise ’’Beyoğlu’muza, Cihangir’imize geldiği için çok müteşekkirim. Harun Kolçak, benim 30 sene evvelinden tanıdığım çok değerli ve saygı gösterdiğim, sevdiğim bir arkadaşımdı. Allah rahmet eylesin. Onun anısına sahip çıkmakta bizim için ayrı bir anlam ifade ediyor. İnsanoğlu merhametin kaynağıdır. Merhametle yaşıyoruz, sevgiyle yaşıyoruz. Hayvanlara göstereceğimiz merhamet de bize yakışır olması lazım. Cihangir kedileriyle meşhur. Cihangir'in orta noktasında bu parkın içerisinde bir kedi barınağını buradaki sivil organizasyonla böyle güzel anlamlı, Harun Kolçak’ın da anısını yaşatır biçimde açmış olmak çok anlamlı. Emeği geçen, destek veren herkese çok teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23