• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ODTÜ’den ağaç katliamı

Yeniakit Publisher
2014-11-21 08:43:00 - 2014-11-21 10:58:41
ODTÜ’den ağaç katliamı

ODTÜ’nün gözetimindeki Eymir Gölü’nde restoran yapmak için ağaçlar katledildi. Gezi Parkı’nda birkaç ağacın taşınmasını bahane edip, ülkeyi savaş haline çevirenlerin, Gezici ODTÜ’nün ağaç katliamına sessiz kalması, büyük tepkiye sebep oldu.

M. EMİN ÖZKUL / ANKARA - ODTÜ gözetimindeki Eymir Gölü’nde restoran yapmak için ağaçlar katledildi. Gezi Parkı’nda birkaç ağacın taşınmasını bahane edip, ülkeyi savaş haline çevirenler, Gezici ODTÜ’nün ağaç katliamına sessiz kaldı. Ağaç katliamına sert tepki gösteren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, Eymir Gölü’nde rant için, restoran için ağaç katliamına müsaade eden ODTÜ yönetiminin hesap vermesi gerektiğinin altını çizdi.

GEZİCİLER SESSİZ

ODTÜ gözetimindeki Eymir Gölü’nde çok sayıda ağaç, restoranlar için kesildi. Ankara trafiğini rahatlatmak için yapılan Malazgirt Bulvarı’nı engellemek için yoğun çaba harcayan Geziciler, Eymir Gölü’nde rant için, restoran için ağaç katliamına sessiz kaldı. Duruma tepki gösteren Başkentliler, katliama müsaade eden ODTÜ yönetiminin hesap vermesini istedi. 

GÖKÇEK’TEN TEPKİ

Ağaç katliamına tepki gösteren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ’nün gözetimindeki Eymir Gölü’nde çok sayıda ağacın restoran yapmak ya da genişletmek amacıyla kesildiğini söyledi. Sivil toplum örgütlerini bu durumu protesto etmeye çağıran Gökçek, “Rant için, restoran için ağaç katliamına müsaade eden ODTÜ Rektörlüğü hesap vermeli... Ankaralı, neden Eymir’in ODTÜ’den alınarak belediye tarafından halka açılması gerektiğini şimdi anladın mı?” dedi. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

CHP’NİN KADROLU EYLEMCİ VEKİLLERİ KAYIP

Gökçek, her fırsatta eylem yapan CHP’li vekillere seslenerek, “Ankara trafiğini rahatlatmak için yapılan Malazgirt Bulvarı’nı engellemek için yırtınan CHP milletvekilleri neredesiniz? Bütün sahte yeşilcileri protestoya davet ediyorum. Protesto yapmazsanız, samimi değil, provokasyoncusunuz” dedi. 

PİŞKİN SAVUNMA:
KATLİAM İÇİN İZİN ALDIK
Halk için yapılan yatırımları engellemek maksadıyla tüm imkanlarını seferber eden, iş kendisine gelince ise kural-kanun tanımayan ODTÜ, ağaç katliamıyla ilgili pişkin bir açıklamaya imza attı. ODTÜ’den yapılan açıklamada, “İddia edildiği gibi yeni bir tesis yapılması amacıyla yapılan bir ağaç kesimi asla söz konusu değildir” denildi. ODTÜ yönetimi ayrıca, budanan ve kesilen ağaçlar gerekli mercilerden izin aldıklarını da ileri sürdü.

EYMİR GÖLÜ, HALKA AÇILMALI

Eymir Gölü civarında ve ormanlık alanda ağaçların kesilmesi, Kent Konseyi üyeleri bir grup tarafından protesto edildi. Kent Konseyi ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, Eymir Gölü girişinde toplanarak, ellerinde “Eymir’de ağaçları katleden ODTÜ’yü kınıyoruz’, ‘Haberim yokmuş gibi ağaçları kes ODTÜ’ şeklinde dövizlerle ağaçların kesildiği alana kadar yürüdü.  Burada grup adına açıklama yapan Kent Konseyi Başkanı Seyfi Saltoğlu, kamu yararına olan ODTÜ yolu çalışmalarında ağaçların bir yerden başka bir yere taşındığını hatırlatarak, “Burada üç tane kafe için ağaç kesilmiş, yol açılmış. Burada şahsen ODTÜ yöneticilerini kınıyoruz. Üniversitenin görevi talebe yetiştirmektir, ağaç kesmek değildir” diye konuştu. 

Çevre Bakanlığını göreve davet eden Saltoğlu, “Daha önce ODTÜ yolu ile ilgili bağıran milletvekilleri nerede? Biz çevreyi seven insanlarız. Biz kimseyi suçlamak için gelmedik. İki tane kafeye, lokantaya yer açmak için ağaç kesmek gasp etmektir, vatanperverlik değildir” değerlendirmesinde bulundu. 

Eymir Gölü ve ormanının Ankara’nın akciğeri olduğunu kaydeden Saltoğlu, “Bu şekilde görüyorsunuz yol açılmış burada en az bin ağaç kesilmiş. Bu ağaç kesimleri için herhangi bir izin alınmamış, tamamen kaçak” dedi. Saltoğlu, ODTÜ yönetiminin Eymir Gölü ve ormanlık alanı bir an önce Çevre Bakanlığı kanalıyla, Büyükşehir Belediyesine devretmesi gerektiğini ve burasının halka açık mesire alanı olmasını istediklerini söyledi.

 GEZİCİ ODTÜ YÖNETİMİ BU SORULARA CEVAP VER

l ODTÜ içerisinde bulunan lojman, sosyal donatı alanı gibi alanlar bir yapılaşma değil mi, ODTÜ yapınca bu yapıların ‘rüzgar koridorları’na etkisi olmuyor mu?

l Tabiat varlıkları ülkenin kaynak değerleri olarak tek bir kuruma, kuruluşa, kişi veya zümreye ait olabilir mi? Ben veya benim kabul edebileceklerim yaparsa ‘koruma amaçlı uygulamalar’, benim tarzıma uygun olmayan vatandaş yaparsa ‘rant elde etme’ olarak değerlendirme nasıl bilimsel yorum?

l SHP’li Murat Karayalçın döneminde Ankara’nın vadilerinde plansız ve hatta mühendislik hizmeti aldıkları dahi şüpheli yoğun yapılaşma olurken ODTÜ neredeydi?

l Bugüne kadar sadece Ankara’da değil Türkiye’de yapılarda hangi ilde rüzgar koridorları oluşturma veya engelleme gibi bir kriter arandı?

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23