• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Obama’dan itiraf: IŞİD’i hafife aldık

Yeniakit Publisher
2014-09-30 08:03:00 - 2014-09-29 22:08:54
Obama’dan itiraf: IŞİD’i hafife aldık

CBS televizyonuna verdiği mülakatta Obama, bir soru üzerine, ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper’ın, ABD’nin “Suriye’de olanları hafife aldığı” yönündeki sözlerine katıldığını belirtti.

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan istihbarat kuruluşlarının IŞİD’in Suriye’de oluşturduğu tehdidi zamanında hafife aldığını ve Irak ordusunun bu örgüte karşı savaşma kabiliyeti ve iradesini ise gözünde büyüttüğünü kabul etti.

CBS televizyonunda yayınlanan “60 Minutes” (60 Dakika) programına verdiği mülakatta Obama, bir soru üzerine, ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper’ın, ABD’nin “Suriye’de olanları hafife aldığı” yönündeki sözlerine katıldığını belirtti.

Obama, programda Clapper’ın, “Irak ordusunun (IŞİD’e karşı) savaşma yeteneği ve iradesini gözümüzde büyüttük” sözünün hatırlatılması üzerine de “Bu kesinlikle doğru” ifadesini kullandı. 

Bir yandan; Suriye’de Beşşar Esad rejimine karşı çıkarken, diğer yandan da Esed rejimine cephe alan IŞİD militanlarıyla savaşmanın yarattığı çelişkinin de farkında olduğu mesajını veren Obama, şöyle devam etti:

“Çelişkili bir karada ve çelişkili bir koşuldaki çelişkinin farkındayım. (Korkunç katliamlar yapan) Esad yönetimi altında Suriye’de istikrar sağlayamayız. Suriye’nin birleşik kalabilmesi için, Esed’in tüm bu süreci yönetmesi mümkün değil. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Diğer taraftan, ABD’ye yönelik acil tehditler açısından, IŞİD, Horasan örgütü, bunlar Amerikalıları öldürebilir.” Obama, sunucunun, “Yani bu aşamada onların (IŞİD’in) Esed’den daha önemli olduğunu mu söylüyorsunuz” sorusunu, “Söylediğim şu; bunların hepsi birbiriyle bağlantılı ancak uğraşılması gereken daha acil bir tehdit var” diye cevapladı. Obama, ABD’nin, Irak ve Afganistan’da olduğu gibi karada büyük çapta bir askeri varlık bulundurmayacağına da bir defa daha işaret etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23