• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O vandallar tutuklanıp cezaevine gönderildi!

Yeniakit Publisher
2015-05-03 07:54:00 - 2015-05-03 09:42:08
O vandallar tutuklanıp cezaevine gönderildi!

1 Mayıs’ta Nurtepe’de gözaltına alınan iki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İfadelerinde eylem yapmadıklarını savunan şüphelilerin üzerlerinden telsiz ve kar maskesi ele geçirilirken yakalandıklarında tanınmamak için ayakkabılarının üzerine çorap giydikleri tespit edildi.

1 Mayıs ‘ta Nurtepe’de çıkan olaylarda gözaltına alınan Semih S. ve Orhan Ş. öğle saatlerinde “kamu malına zarar verme, toplantı ve yürüyüşlere silah veya tehlikeli aletlerle katılma, terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından tutuklama talebiyle Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

İstanbul Nöbetçi 1’inci Sulh Ceza Hakimliği’nde ifadeleri alınan şüpheliler üzerlerine atılı suçlamaları reddetti.

"EVDEN TELEFONCUYA GİTMEK İÇİN ÇIKTIM”

Tutuklanan şüphelilerden Semih S. telefon almak için evden çıktığını öne sürdü. Semih S. savunmasında, “1 Mayıs olaylarına katılmadım. Ben olay günü evden telefoncuya gitmek için çıkmıştım. Yolda giderken gözaltına alındım. Darp edildim. Herhangi bir eyleme katılmadım. Serbest bırakılmak istiyorum” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“1 MAYIS EYLEMLERİNE KATILMADIM”

Eylemlerine katılmadığını öne süren şüpheli Orhan Ş. ifadesinde, “Yeni başlayacağım işe gitmek amacıyla evden çıkmıştım. 1 Mayıs nedeniyle yoğun bir kitle arasında kaldım. 4-5 polisi bir anda üzerimde buldum. 1 Mayıs eylemlerine katılmadım. Molotof atmadım. Serbest bırakılmak istiyorum” diye konuştu.

“ZIRHLI ARACA SALDIRDIKLARI VE LASTİK YAKTIKLARI TESPİT EDİLDİ”

Hakimlik, “Eyüp ilçesi Güzeltepe mahallesindeki bir büfe önünde 150 kişilik yüzleri kapalı baretli, gaz maskeli üzerinde “Devrim Cephesi Platformu” ve “DHF” yazılı kalkanlar bulunan grubun caddeyi kapattıkları, otomobil lastiklerini yakarak geçişleri engelledikleri, ellerinde molotof taş ve havai fişekler bulunduğu, slogan atarak kendilerine dağılma emri veren polis memurlarına ve zırhlı araçlara saldırdıkları ve şüphelilerin kovalamaca sonucu yakalandıklarını” belirtti.

TANINMAMAK İÇİN AYAKKABININ ÜZERİNDEN ÇORAP GİYME YÖNTEMİ

Şüpheli Semih S.’nin üzerinde bir çift kırmızı renkli eldiven, bir çift ayakkabılarından tanınmamak için üzerinden giyilmiş siyah renkli çorap yakalandı. Şüpheli Orhan Ş.’nin üzerinde ise bir çift siyah eldiven, kar maskesi, el telsizi, darbe emici şapka, şeffaf koruyucu gözlük ve üzerinde isimler yazılı bulunan kağıt ele geçirildi.

Şüpheliler “kamu malına zarar verme” ve toplantı ve gösteri yürüyüşü yasasına muhalefet etme” suçlarından tutuklandı. Şüphelilerin “terör örgütü propagandası yapma” suçundan tutuklanmaları talep edilse de hangi şüphelinin hangi terör örgütünün propagandasını yaptığı yönünde somut delil elde edilemediğinden bu suçtan tutuklama talebinin reddine karar verildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23