• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O ülkede Türkçe eğitimi kongresi

Yeniakit Publisher
2017-05-19 18:47:00 -
O ülkede Türkçe eğitimi kongresi

İki gün sürecek olan kongrede, dil bilim, toplum dil bilimi, çok kültürlülük ve iki dillilik gibi konular ele alınacak

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, "Balkanlarda Türkçe öğretiminin dünü, bugünü ve yarını" temalı uluslararası kongre başladı.

Sakarya Üniversitesi ve Medeniyet Üniversitesi iş birliğinde, Tiran Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi ile Slav ve Balkan Dilleri Bölümü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen kongreye araştırmacılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Tiran Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artur Sula, burada yaptığı konuşmada, kongrenin Arnavutluk'ta ilk kez düzenlenmesinin önemine işaret ederek, Arnavutlara çok yakın bir dil olan Türkçenin ülke medyası ve ekonomik etkinlikler gibi birçok alanda her geçen gün daha önemli bir konuma geldiğini söyledi.

Fakülte olarak ana hedeflerinin işgücü piyasasına yön vermek olduğunu aktaran Sula, "Fakültemiz Türkçe öğretmenleri de hazırlamaya başlayacak. Bunu Türk üniversitelerinin de desteği ile çok kaliteli ve iyi bir şekilde gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Kongreye katılan Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken de üniversitelerinde 3 bin 200 misafir öğrenci bulunduğunu dile getirerek, "misafir" olarak adlandırdıkları yabancı öğrencilerin bir kısmını da Arnavutluk, Kosova ve Makedonya'dan gelen öğrencilerin oluşturduğunu belirtti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sakarya Üniversitesinde eğitim gören öğrenci sayısı ve eğitim verilen fakülteler hakkında bilgi veren Eken, "Yabancı öğrenci sayısını 4 bine kadar çıkarmak istiyoruz. Sizleri bekliyoruz. Kapılarımızı açtık, sadece kapılarımızı değil kalbimizi de açtık bekliyoruz." dedi.

İki gün sürecek olan kongrede, dil bilim, toplum dil bilimi, çok kültürlülük ve iki dillilik gibi konuları ele alınacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23