• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O ülkede güvenlik reformu yapılacak

Yeniakit Publisher
2017-05-02 19:17:00 -
O ülkede güvenlik reformu yapılacak

Özbekistan İçişleri Bakanı Abdusalom Azizov, ülkesinin her türlü saldırıya karşı koyabilecek güce sahip olduğunu söyledi.

Azizov, başkent Taşkent'te düzenlediği basın toplantısında, emniyet birimlerinde yapılan reformlar hakkında bilgi verdi.

Emniyet birimlerinin, bağımsızlığın ilk yıllarından bu yana halkın huzurunu korumak için çalıştığını, Özbekistan'ın Orta Asya'nın istikrar adası olarak adlandırıldığını ifade eden Azizov, "Her türlü saldırıya karşı durabilecek güce sahibiz." diye konuştu.

Azizov, yeterince dini bilgiye sahip olmayan bazı vatandaşların, çalışmak için gittikleri yurt dışında, özellikle Rusya'nın Kafkasya bölgesinde radikal gruplara katıldığını, bu kişilerin ülkeye döndükten sonra yasa dışı örgütlerin fikirlerini yaymaya çalıştığını belirterek bu konuda kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini ve bu tür girişimlerin emniyet birimleri tarafından tespit edilerek sonlandırıldığını kaydetti.

Özbekistan İçişleri Bakanı Azizov, "Yakın zamanda tüm terör suçluları için uluslararası arama kararı çıkartacağız. Bu kişilerin kim olduğunun öğrenilmesi için sosyal paylaşım siteleri üzerinden bilgilendirme yapacağız." ifadesini kullandı.

Azizov, Özbekistan'ın arananlar listesine dahil edilen kişiler hakkında sürekli olarak diğer ülkeleri bilgilendirdiğini ancak bazı ülkelerin bu şahıslara mülteci statüsü verdiğini bildirdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23