• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O ülkede 3 bakanın istifası istendi

Yeniakit Publisher
2017-11-16 17:06:00 -
O ülkede 3 bakanın istifası istendi

Bulgaristan-Türkiye sınırındaki tel örgülerin işlevsizliğini gösteren belgeselin ardından muhalefet, 3 bakanın istifasını istedi.

Bulgaristan'da ana muhalefet Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP), Türkiye ile ortak sınırda yasa dışı yollardan geçişleri engellemek üzere kurulan tel örgülerin işlevsizliğini gösteren belgeselin aradan iki başbakan yardımcısı ve bir bakanın istifasını istedi.

BSP, ülkenin güvenliğini sağlayamadıkları gerekçesiyle Başbakan Yardımcısı Valeri Simeonov, Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Krasimir Karakaçanov ile İçişleri Bakanı Valentin Radev’in istifasını talep etti.

Aşırı sağcı Vatansever Cepheyi hükümette temsil eden Karakaçanov ve Simeonov ise tel örgülerin işe yaramadığına ilişkin bir belgesel çeken BSP parlamento grubu sözcüsü Elena Yonçeva'ya tepki gösterdi.

Karakaçanov konuyla ilgili açıklamasında "Kaçak göçmeni iki tokatla sınırdan geri yollardım. Kaçak göçmen görünce elinize sopa alıp onları kovalamaz mısınız?" dedi.

Simeonov da sosyal medyadaki hesabından "Aşılamayacak engel yok, elektrik verseydik tel örgünün tepesinde yanarak kömür olmuş Suriyeli çocuklar mı görmek istiyorsunuz?" ifadesini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

SAVAŞ MUHABİRİ VEKİLDEN SINIR BELGESELİ

BSP Meclis Grubu Sözcüsü Yonçeva, Bulgaristan-Türkiye sınırındaki tel örgü engelinin düzensiz göçmenleri durduramadığına dair belgesel çekmişti.

Aynı zamanda deneyimli bir savaş muhabiri olan Yonçeva, milletvekili dokunulmazlığını kullanarak, Bulgaristan-Türkiye sınırındaki 200 kilometrelik tel örgünün işlevsizliğini gösteren "Sınır" adlı belgeselini, başkent Sofya’nın Halk Kültür Sarayı’nda (NDK) tanıtmıştı.

Yonçeva, çekimler sırasında tel örgünün bulunduğu güzergahı gezerken metal merdivenle engeli aşan iki göçmen grubunu görüntülemiş ve "Aşırı masraflı bu düzenek bir işe yaramıyor. Kaçak göçmenler kalabalık gruplar halinde istedikleri gibi Bulgaristan’a giriş yapıyor." yorumunda bulunmuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23