• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O ükeden ABD'ye rest: Artık size bağımlı değiliz

Yeniakit Publisher
2017-10-10 08:55:00 -
O ükeden ABD'ye rest: Artık size bağımlı değiliz

Pakistan Başbakanı Şahid Hakan, bir süredir ülkesini tehdit eden ABD’ye rest çekti.

Afganistan’daki askeri ve siyasi çıkmazdan Pakistan’ı sorumlu tutan ABD yönetiminin tehdit ve şantajları ters tepti. Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi, ülkesinin ABD’ye bağımlı olduğu günlerin geçmişte kaldığını söyledi. ABD’nin Pakistan’la askeri anlaşmaları durdurma ihtimaline yönelik açıklamalarda bulunan Abbasi, ülkesinin silah sistemlerinin çeşitlilik arz ettiğini, orduda ABD’nin yanı sıra Çin ve Avrupa sistemlerinin de olduğunu, son zamanlarda ilk kez Rus savunma helikopterlerini envantere aldıklarını vurguladı.

Savunma ithalatında ve yardımında ABD’nin tek seçenek olmadığına dikkati çeken Abbasi, “Pakistan askeri ihtiyaçları için artık ABD’ye bağımlı değil. Eğer bir (askeri malzeme) kaynağımız kurursa diğerine uzanırız. Daha masraflı da olabilir ama biz terörle savaşmak zorundayız” diye konuştu.

TEHDİT AFGANİSTAN KAYNAKLI

Pakistan’ın karşı karşıya bulunduğu güvenlik tehditlerinin Afganistan merkezli silahlı gruplardan kaynaklandığını belirten Abbasi, ülke topraklarının teröristler için güvenli bir yer olmadığını, Afganistan sınırının Taliban’ın kontrolü altında olduğunu vurguladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Pakistan’da savaştıkları örgüt üyelerinin bugün Afganistan’da olduğunu kaydeden Abbasi, “Liderleri orada yaşıyor, planlamalar orada yapılıyor ve lojistik üsleri de orada” ifadesini kullandı. Abbasi, ABD’nin Hindistan’ı Afganistan dosyasına dâhil etme girişimini doğru bulmadığını, Hindistan’ın ABD-Pakistan ilişkilerine dâhil edilmesinin herhangi bir çözüme faydası olmayacağını belirtti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23