• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O örgütün yüzde 70'i çocuk

Yeniakit Publisher
2017-10-11 20:02:00 -
O örgütün yüzde 70'i çocuk

Yemen Dışişleri Bakanı İran tarafından desteklenen Husilerin istihdam ettiği çocuk savaşçılar ile ilgili rakamı açıkladı.

Yemen Dışişleri Bakanı İran tarafından desteklenen Husilerin istihdam ettiği çocuk savaşçılar ile ilgili rakamı açıkladı.

Yemen Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdulmelik El Mahlafi'nin dün yaptığı açıklamaya göre, Yemen'deki iç savaşın taraflarından olan İran destekli Husi güçlerinin savaşçılarının yüzde 70'lik bir kısmını çocuk savaşçılar teşkil ediyor.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da insani yardım konularının görüşüldüğü bir panelde basın toplantısında konuşan El Mahlafi, Husilerin istihdam ettiği çocuk savaşçılar ile ilgili rakamın araştırmalar sonucu hazırlanan rapor ile onaylandığını belirtti.

''iNSANİ YARDIMLAR ENGELLENİYOR'' 

Husilerin Yemen'e yönelik insani yardımları engellemekle suçlayan El Mahlafi, yardım kuruluşlarında çalışan kişilerin Husiler tarafından tutuklandığını ve alıkoyulduğunu ifade etti. 

Ülkede gerçek bir ateşkesin sağlanması için Husilerin uluslararası kurallara uyması gerektiğini belirten El Mahlafi, ülkedeki çatışma ve şiddet ortamından İran tarafından desteklenen Husileri sorumlu tuttu.

El Mahlafi ülkenin bir siyasi çözüme kavuşturulmasının Husilerin uluslasarası kuralları kabul etmesiyle mümkün olabileceğini ifade etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

''iRAN VE SUUDİ ARABİSTAN SAVAŞI'' 

Yemen'de 2015 yılında başlayan iç savaş "İran ve Suudi Arabistan savaşı" olarak nitelendirilse de çatışmalar ve hava saldırılarından en fazla zararı görenler siviller. Ülkede Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun gerçekleştirdiği hava saldırılarında binlerce sivil yaşamını yitirdi. 

Aynı şekilde İran destekli Husilerin de sivil yerleşim birimlerini hedef aldığı ağır silah atışlarında çok sayıda sivil öldü, yaralandı veya sakat kaldı. Yemen'deki iç savaşta ölen ve yaralanan sivillerin büyük bir çoğunluğunu kadın ve çocuklar oluşturuyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23