• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O müfettiş FETÖ'cü çıktı

Yeniakit Publisher
2017-01-24 10:03:00 - 2017-01-24 11:59:48
O müfettiş FETÖ'cü çıktı

Sosyal medya üzerinden Fetullahçı Terör Örgütü’nü (FETÖ) eleştirdiği gerekçesiyle Antalya’nın Alanya ilçesinde öğretmenlik yapan Bayram Gül hakkında aylıktan kesme cezası ve sürgün edilmesi yönünde rapor hazırlayan müfettişlerden Ali Karakaya’nın FETÖ soruşturmasından tutuklandığı ortaya çıktı.

Antalya’nın Alanya ilçesinde öğretmenlik yapan Bayram Gül’ün sosyal medya üzerinden Fetullahçı Terör Örgütü’nü (FETÖ) eleştirdiği gerekçesiyle hakkında ceza kesilmesi ve sürgün edilmesinin arkasından da FETÖ çıktı. 3 yıl önce gazetemizde “Paralel okullara Milli Eğitim desteği!” başlığıyla yer alan haberi paylaşıp, “Hesap vereceksiniz” yazması üzerine hayatı kararan Bayram Gül hakkında soruşturma başlatan Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görevlendirdiği müfettişlerden birinin FETÖ’cü olduğu ortaya çıktı. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Valiliği’nin de FETÖ soruşturmasından tutuklanan Ali Karakaya’nın hazırladığı rapor doğrultusunda işlem yaptığı belirlendi.

RAPORDA FETÖ PARMAĞI

2014 yılında gazetemizde “Paralel okullara Milli Eğitim desteği!” başlığında çıkan bir haberi sosyal medyadan paylaşarak, “Alanya’daki kripto paralelcilerin de sonu getirilmeli. Yapmayın, taviz vermeyin dediğimizde bizi etkisizleştirmeyi avdet edinmiş paralel ile her türlü taklayı atmış zevatlar inandırıcı değilsiniz. Hesap vereceksiniz” eleştirisinde bulunan öğretmen Bayram Gül hakkında aylıktan kesme cezası ve sürgün edilmesinin hukuksuz olduğunu ortaya koyan ilginç bir gelişme yaşandı. FETÖ’yü eleştirmesi nedeniyle Bayram Gül hakkında soruşturma başlatan Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görevlendirdiği müfettişlerden Ali Karakaya’nın FETÖ üyeliğinden tutuklandığı bildirildi.

SORUŞTURMA BİTMEDEN SONUCU AÇIKLAMIŞ

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görevlendirdiği FETÖ’cü müfettiş Ali Karakaya’nın soruşturmayı yürüttüğü dönemde, Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğretmen Bayram Gül ile çalışmak istemediğini ve bir başka ilçeye atamasının gerçekleşeceğini soruşturma tamamlamadan söylediği iddia edildi. Soruşturma sonucunu önceden bildiren FETÖ tutuklusu Ali Karakaya’nın hazırladığı rapor doğrultusunda işlem yapan Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Valiliği hakkında inceleme başlatılması bekleniyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

GÜL: FETÖ İLE MÜCADELEDE HASSAS DAVRANILMADI

Gazetemize konuşan mağdur öğretmen Bayram Gül, “Hakkımda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açtığı soruşturmada konusu itibari ile Fetullahçı Terör Örgütü’ne farkındalık ve daha hassas olunması gerektiği vurgusu ile yaptığım paylaşım için yapılan müfettiş görevlendirmesinde kumpas içinde kumpas olduğunu gösteriyor. Alanya da kurumların FETÖ hususunda hassas davranmadığı, FETÖ ile mücadelede etkin davranılmadığı ve Akit gazetesi haberini de alıntılayarak Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tutumunu eleştirdiğim paylaşımım neticesinde açılan soruşturmada soruşturmayı yürüten Ali Karakaya FETÖ üyeliğinden tutuklandı.” ifadelerini kullandı.

‘FETÖ’CÜ MÜFETTİŞİN GÖRÜŞLERİYLE SÜRGÜN EDİLDİM’

Sürgün edilmesinde FETÖ’nün parmağı olduğunu belirten Gül, “Konusu itibari ile FETÖ ihbarı niteliğinde olan bu soruşturmaya FETÖ’cü bir müfettişin atanması manidardır. Amacı bizi itibarsızlaştırmak, FETÖ ile mücadeleyi sulandırmak olduğu ortada. Soruşturmamı yürüten müfettiş Ali Karakaya bana ifademi alırken, ‘Alanya milli eğitim müdürlüğü seninle çalışmak istemiyor, senin ilçe dışına ataman yapılacak’ dedi. Sonucunu önceden öğrendiğim ve bu konuda hayli pişkin davranan FETÖ’cü müfettişin görüşleri doğrultusunda hazırlanan rapor neticesinde sürgün edildim.” diye konuştu.

AKİT NE YAZMIŞTI?

Gazetemiz Akit, Antalya’nın Alanya ilçesinde öğretmenlik yapan 39 yaşındaki Bayram Gül’ün sosyal medya üzerinden “Alanya’daki kripto paralelcilerin de sonu getirilmeli. Hesap vereceksiniz” diyerek, 2014 yılında gazetemizde “Paralel okullara Milli Eğitim desteği!” başlığında yer alan bir haberi paylaşması sonrası başına gelenleri, “Paralel’i eleştirdi sürgün edildiği” başlığıyla duyurmuştu. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran haberde, öğretmen Gül’e Fetullahçı Terör Örgütü yapılanması için söylediği “Hesap vereceksiniz” sözü gerekçe gösterilerek, hem aylıktan kesme cezası verildiği hem de sürgün edildiği belirtilmişti.

FETÖ’NÜN OKULUNA DESTEK VERİLDİ

Öğretmen Bayram Gül’ün hem maaş cezası hem de sürgünle karşılaştığı paylaşımında yer alan haber ise, gazetemizde 26 Kasım 2014 tarihinde yayımlandı. “Paralel okullara ‘Milli Eğitim’ desteği!” başlığıyla yer alan haberde, 17 ve 25 Aralık ihanet operasyonları sonrası Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği “Alanya Öğrenme Şenlikleri” etkinliğinde, İmam Hatip Lisesine bir stant ayrıldığı, FETÖ’nün okullarından biri olan ve KHK kararıyla kapatılan Özel Hayat Ufuk İlkokulu’na ise on stant verildiği bildirilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarla “Çocuklarınızı o okullar ve dershanelerden alın” talimatında bulunduğu bir dönemde, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün söz konusu tavrı büyük tepki çekmişti.

 MUHAMMED UZUN 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23