• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk istifa etti

Yeniakit Publisher
2015-02-10 11:30:00 - 2015-02-10 12:14:57
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk istifa etti

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel Seçiminde, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Giresun Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel Seçiminde, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Giresun Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

İŞTE ERCAN TÜRK TARAFINDAN YAPILAN YAZILI AÇIKLAMA:

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel Seçiminde, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Giresun Milletvekili aday adayı olmak için Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü olarak yapmakta olduğum görevimden, 10 Şubat 2015 tarihi itibariyle istifa etmiş bulunmaktayım.

7 Haziran 2015 tarihinde Milletvekili Genel Seçimi yapılacak. Seçimlerin; Giresun, milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Ben, bugüne kadar kamuda yönetici ve sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak ülkeme ve milletime hizmet etme gayreti içinde oldum. Bürokrat olarak onurunu taşıdığım görevimi başarıyla yürüttüğüme, gücüm ve imkânlarım ölçüsünde güzel hizmetler yaptığıma, bana inanan ve güvenenleri mahcup etmediğime inanıyorum. Bunun takdiri; ülkemizin, Giresun’un ve hemşerilerimin derdini derdimiz bildiğimizi, arkasından koşulan değil, hizmet için koşan birisi olduğumuzu bilenlere aittir.

Yüksek tahsil için gurbete yelken açmış ve meslekî yaşantısına Ankara’da devam eden birisi olarak bir gün geri dönerek doğup büyüdüğümüz şehrimize hizmet etme inancımızı hiç kaybetmedik. İnanıyorum ki Giresun gönüllüsü biri olarak Giresun’a olan sevdamız bizi sizlerle tekrar buluşturacaktır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ülkemizin 2023 vizyonu ile eğitim, kültür, fikir ve düşünce hayatının geliştirilmesine, insanımızın refah ve mutluluğuna katkı sağlamak amacıyla siyasette görev almayı ve hizmet borcum olan Giresun’a Milletvekili olarak hizmet etmeyi arzu ediyorum.

Siyaset bir hizmet etme aracıdır. Bu onurlu görev, milletimize hizmeti bir lütuf olarak değil; insan olduğu, hak ettiği inancı ve halka hizmeti Hak’a hizmet düsturu ile yapılmalıdır. Giresun ve Giresunlu için; bilgi, birikim ve tecrübemle Genel Müdür olarak yaptığımız gibi Milletvekili olarak da güzel hizmetler yapacağıma ve Giresun’u Ankara’da hakkıyla temsil edeceğime inanıyorum.

Sevgimiz insana, sevdamız Giresun’adır.

Giresunlunun bugünü ve yarını, çocuklarımızın geleceği adına sorumluluklarımız büyük.

Giresun ve her bir Giresunlunun mutluluğunu paylaşmak ve kederine ortak olmak benim için büyük bir şeref olacaktır.

Demokratik, müreffeh ve öncü ülke Yeni Türkiye’yi birlik içinde inşa edecek kadroların şerefli bir üyesi olmaktan daha faziletli ne olabilir ki?

Giresun için inandık, bir sefere niyet ettik ve yola çıktık.GİRESUN’un; il, ilçe, köy ve mahalleleriyle marka bir şehir olması, GİRESUN’da oturanların ise huzur ve güven içinde daha müreffeh olarak yaşamlarını sürdürmeleri için GİRESUN’da değişimin adı, yeni yüzü ve Yeni Türkiye’yi inşa edecek kadroların şerefli bir üyesi olmaya adayım.

ERCAN TÜRK KİMDİR?

1970 yılında Giresun’un Dereli ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Dereli'de, ortaöğrenimini Giresun’da tamamladı.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Planlaması bölümünde Lisans eğitimini tamamladı.

Yüksek Lisansını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Teftişi Ana Bilim Dalı'nda yaptı ve “Cumhuriyet Döneminde Millî Eğitim Bakanlığı Merkez Örgütündeki Yapısal Değişmeler” konulu tez çalışmasıyla “Eğitim Yönetimi Bilim Uzmanı” oldu.

1988 yılında kamu görevine başladı. Meslekî yaşamı süresince değişik unvan ve görevlerde bulundu. Görevleri ile ilgili konularda çok sayıda kursa ve seminere kursiyer, öğretim elemanı ve eğitim yöneticisi olarak katıldı. Eğitim ve yönetim alanında yürütülen bazı önemli proje ve çalışmalara katkıda bulundu ve bazılarını bizzat yönetti.

Finlandiya, Belçika, Almanya, Malezya, Singapur, Dubai, İspanya, İngiltere, Fransa, Japonya, Suudi Arabistan, Kenya ve İsviçre'de inceleme ve araştırmalarda bulundu.

Akademik alana ve sınavlara yönelik bireysel çalışma ve ortak yayın olarak 11 kitabı bulunmaktadır. “Millî Eğitim Bakanlığında Yapısal Değişmeler: Türk Eğitim Sistemi”, “Millî Eğitim Mevzuatı”, “Eğitimde Stratejik Planlama”, “Cumhuriyet Döneminde Türk Millî Eğitim Sistemindeki Gelişmeler”, “Türk Eğitim Sistemi ve Yönetimi” adlı kitaplarının yanında, "Aklın Yolu Bir” isimli basıma hazır bir çalışması bulunmaktadır. Yayımlanmış eserlerinden, “Türk Eğitim Sistemi ve Yönetimi” adlı kitabı bazı üniversitelerde yüksek lisans düzeyinde ders kitabı olarak okutulmaktadır.

Çeşitli yayın organlarında çok sayıda makalesi ve akademik yazıları yayınlanmıştır.

Eğitim politikası, eğitim planlaması, stratejik yönetim ve planlama, strateji geliştirme konuları uzmanlık alanları olup, eğitim-öğretim ve yönetime dair çalışmalarına devam etmektedir.

Birçok sivil toplum kuruluşunda kurucu, üye ve yönetici sıfatıyla görevi bulunmaktadır.

Evli, biri kız biri erkek olmak üzere iki çocuk babasıdır.

Millî Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Stratejik Yönetim ve Planlama Daire Başkanı olarak görev yapmakta iken 21.11.2011 tarihinde Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Grup Başkanı olarak atandı.

22.11.2011 tarihinde görevlendirildiği Genel Müdürlük makamına 24.04.2013 tarihli ve 28627 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Müşterek Kararname ile asaleten atandı.

Ortaöğretim Genel Müdürü iken Milletvekili aday adaylığı için istifa etti ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Milletvekili Aday Adayı oldu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23