• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O ilin adını 'Ertuğrul' yapmak isteyen validen flaş açıklama

Yeniakit Publisher
2017-12-18 14:41:00 -
O ilin adını 'Ertuğrul' yapmak isteyen validen flaş açıklama

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, 'kent isminin Ertuğrul ya da Ertuğrulgazi olarak değiştirilmesi' yönündeki önerisinin 'vizyon' olarak değerlendirilmesini istedi

Bilecik Belediyesi'nce geçen hafta düzenlenen "Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu"nda, şehrin hangi marka değerleriyle öne çıkacağı konusunun ciddi şekilde masaya yatırıldığını söyleyen Büyükakın, bu kapsamda Bilecik'in uzun vadede bir vizyon projesiyle nasıl kalkınacağının ve geleceğe nasıl hazırlanacağının önemli bir mesele olarak gündeme geldiğini belirtti.

"Şehirler kuran şehir Bilecik" konulu bir vizyon çalışması yapılması gerektiği yönünde bir önerilerinin olduğunu ifade eden Büyükakın, üç hususun dile getirildiğini ve bunların tartışılmasının istendiğini dile getirdi.
Büyükakın, "Ertuğrulgazi'nin bundan 736 yıl önce düzenlemiş olduğu ilk toyun bugün yeniden formatlanarak uluslararası hale getirilmesi ve bunun ilimizde yapılması önerisi sunuldu. Bu kapsamda 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesi çerçevesinde insanlığın huzuruna dair bütün konuların ana tema olarak işlenmesi önerildi. Yapılan önerilerden bir başkası ise şehrin üniversite ve öğrenci şehri olması vizyonuydu. Bütün şehir tartışmaları kapsamında düşünüldüğünde bunun destekleyici bir argüman olduğu da ortadaydı. Bütün şehir tartışmaları ve şehir mimarisi tartışmaları kapsamında değerlendirildiğinde aslında Bilecik'in bir pilot şehir olarak, hem bütün şehir uygulaması hem de şehir mimarisi tartışmaları açısından çok güzel bir örnek olabileceği konuşuldu çünkü birçok şehrin kurulmasına beşiklik etmiş bir kent Bilecik."

'HEM DİRİLİŞİN HEM DE KURTULUŞUN ŞEHRİ'

Bilecik'in, hem dirilişin hem kuruluşun hem de kurtuluşun şehri olduğunu vurgulayan Büyükakın, şöyle devam etti:

"Bütün bu üç tartışma önerisi bir arada düşünüldüğünde eğer kabul görürse şehrin bir pilot şehir olması söz konusu olursa, yapılacak şeylerden bir tanesi de şehrin isminin konuşulması olacaktır. Bunun da tartışılmasında yarar olduğunu düşünmekteyiz. Bunu ifade ettik. Bu tartışılsın dedik. İsmin değiştirilmesiyle ilgili bir teklifimiz olmadı. Bunun da gündeme alınmasını söyledik. Bu kapsamda şehrin adının Ertuğrul olarak veya Ertuğrulgazi olarak değiştirilmesi veya merkez ilçenin adının Ertuğrulgazi olarak değiştirilmesi de düşünülmeli. Bütün bunların hepsi bir arada tartışıldığında şehre çok ciddi bir marka değeri katacağını düşünüyoruz. Ancak tartışmanın sadece bir kısır ve sığ bir isim değişikliği tartışmasına döndürülmesi kentimiz adına bir değer katmayacaktır. Meselenin bir şehir markası yaratma meselesi olarak düşünülmesi, kısır ve sığ bir isim değişliği tartışmasının ötesinde ele alınması, bir vizyon projesi olarak düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

VATANDAŞLAR BİLECİK OLARAK KALMASINDAN YANA

Anadolu Ajansı'nın görüş aldığı vatandaşlardan İbrahim Aydın, Bilecik isminin değiştirilmesini istemediğini belirterek, "Yapılacak çok daha iyi işler olduğunu düşünüyorum" dedi.

Ertuğrul Gazi Türbesi'ne il dışından ziyarete gelen Fatma Konakçı da kent adının Bilecik olarak kalmasından yana olduğunu dile getirerek, "Önemli olan Ertuğrulgazi'nin felsefesini gelecek kuşaklara aktarmaktır. İsim değişikliğiyle bir yere varılmaz" diye konuştu.

Ziyaretçilerden emekli öğretmen Süreyya İdiz, "Kişilerin kafasında isim kargaşası yaratmanın bir anlamı yok. Bence Bilecik olarak kalmalı" ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23