• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O hakimin gönül verdiği eylemden DHKP-C çıktı

Yeniakit Publisher
2013-07-27 22:27:27 - 2013-07-27 22:27:50
O hakimin gönül verdiği eylemden DHKP-C çıktı

Görevi, devlete ve millete zarar verenler hakkında hukuki işlem yapmak olan Hakim Keskin Karakurt’un cübbesiyle aralarına karışmak istediği eylemciler DHKP-C’li çıktı.

Gezi Parkı eylemlerini bahane edip Çağlayan Adliyesi’ni basanlar arasında, DHKP-C davasında “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla hakkında 15 yıl hapis cezası istenen Efkan Bolaç’ın da olduğu, eylemin DHKP-C’nin avukat yapılanması tarafından organize edildiği ortaya çıktı. “Kahrolsun Tayyip” sloganı atan grubun içerisinde olduğu belirlenen Bolaç’ın, DHKP-C’nin gençlik yapılanmasında yetiştiği, terör örgütünün cezaevinde bulunan örgüt yöneticileri ve üyeleri arasındaki para ve bilgi irtibatını sağladığı belirtildi.
MURAT ALAN / İSTANBUL
Görevi, devlete ve millete zarar verenler hakkında hukuki işlem yapmak olan Hakim Keskin Karakurt’un cübbesiyle aralarına karışmak istediği eylemciler DHKP-C’li çıktı. Gezi Parkı eylemlerini bahane edip Çağlayan Adliyesi’ni basanlar arasında, DHKP-C davasında “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla hakkında 15 yıl hapis cezası istenen Efkan Bolaç’ın da olduğu, eylemin DHKP-C’nin avukat yapılanması tarafından organize edildiği ortaya çıktı. “Kahrolsun Tayyip” sloganı atan grubun içerisinde olduğu belirlenen Bolaç’ın, DHKP-C’nin gençlik yapılanmasında yetiştiği, terör örgütünün cezaevinde bulunan örgüt yöneticileri ve üyeleri arasındaki para ve bilgi irtibatını sağladığı belirtildi. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, DHKP-C’nin Bolaç’tan bahsettiği raporlara da yer verildi. Buna göre örgüt Bolaç’ı “korkak”, “beceriksiz”, “para düşkünü” şeklinde nitelendiriyor. İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Keskin Karakurt’un, ‘adalet.org’ adlı internet sitesinde, çapulcu avukatların Çağlayan Adliyesi’ne yönelik baskınını “Ben de protestocuları alkışlarla destekledim. Yargının olmazsa olmaz parçası olan avukatlara yapılan bu haksız muameleler kabul edilemez. Duruşmadan daha erken çıkmış olsaydım, cübbemle aralarına karışıp desteğimi göstermek isterdim” sözleriyle övdüğü ortaya çıkmıştı.
“Bu nasıl yargı mensubu” dedirten hakimin destek verdiği çapulcular arasında DHKP-C silahlı terör örgütüne üyelikten yargılanan sanıkların olduğu belirlendi. İşgal eylemi sonrası açılan soruşturma kapsamında görüntü kayıtlarını inceleyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü davasında yargılanan Efkan Bolaç’ın eylemciler arasında slogan attığını belirledi. Yapılan araştırmada Gezi Parkı bahanesiyle yapılan eylemin DHKP-C’nin avukat yapılanması tarafından organize edildiği ifade edildi.

BOLAÇ, DHKP-C’NİN GENÇLİK
YAPILANMASINDA YETİŞMİŞ
İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Efkan Bolaç’ın DHKP-C’nin gençlik yapılanmasından geldiği, terör örgütünün cezaevinde bulunan yöneticileri ve üyeleri arasındaki para ve bilgi irtibatını sağladığı iddia edildi. İddianamenin sonuç bölümünde “Şüpheli Efkan Bolaç’ın, yöneticisini DHKP/C’nin atadığı Halkın Hukuk Bürosu’nda bir dönem avukat olarak görev yaptığı, örgüt arşivinde bulunan belgelere göre bir dönem DHKP-C terör örgütünün gençlik yapılanmasında görev aldığı, DHKP/C terör örgütünün cezaevinde bulunan örgüt yöneticileri ve üyeleri arasındaki para ve bilgi irtibatını sağladığı, gelir gider hesaplarını örgüt yönetimine ilettiği, cezaevinde bulunan örgüt mensuplarının cezaevinden firar etmeleri için çalışmalar yürüttüğü anlaşılmıştır” şeklinde ifadelere yer verildi.
“ÇAPULCU” HAKİM
KARAKURT, “CÜBBEMLE DESTEK VERMEK
İSTERDİM” DEMİŞTİ
İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Keskin Karakurt’un, ‘adalet.org’ adlı internet sitesinde, çapulcu avukatların Çağlayan Adliyesi’ne yönelik baskınını “Ben de protestocuları alkışlarla destekledim. Yargının olmazsa olmaz parçası olan avukatlara yapılan bu haksız muameleler kabul edilemez. Duruşmadan daha erken çıkmış olsaydım, cübbemle aralarına karışıp desteğimi göstermek isterdim” sözleriyle övdüğü ortaya çıkmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23