• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O hain Amerikalılar ile görüşmüş...

Yeniakit Publisher
2018-02-18 18:53:00 -
O hain Amerikalılar ile görüşmüş...

Türkiye aleyhtarı faaliyetleri nedeniyle istenmeyen adam ilan edilen eski ABD elçisi John Bass’ın, FETÖ’den tutuklu eski Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber ile 15 Temmuz’dan önce gizli görüştüğü ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında dinlenen tanık A.Ö.’nün ifadelerinde dikkat çekici bir ayrıntı yer aldı.
Gazi Üniversitesi’nde çalışan A.Ö., eski Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber’in sır görüşmesini gün yüzüne çıkardı.

GÖRÜŞMENİN GİZLİ OLACAĞI SÖYLENDİ

A.Ö., ifadesinde, 2016 Nisan ayının sonlarına doğru eski Ankara Büyükelçisi John Bass’ın, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü’nü ziyarete geldiğini anlattı.
Büyükberber’in Özel Kalem Müdürünün de söz konusu ziyarete ilişkin kendilerini bilgilendirdiğini söyleyen A.Ö., “Ancak bu defa görüşmenin gizli olacağını hatırlattı. Rektör ve genel sekreterin dışında hiç kimsenin olmayacağını bize iletti” dedi.

BİZİ GÖRÜŞMEYE ALMADILAR

Ziyaret kapsamında John Bass’ı karşılayan heyet içerisinde yer aldığını ancak herhangi bir fotoğraf ve kayıt işlemine katılmadığını dile getiren A.Ö., “Ancak daha evvel rutin görevim gereği programlarda bu işlerde görev alıyordum. Görüşme kapalı olduğu için herhangi bir bilgimiz olmadı. Ancak Amerikan Büyükelçiliğinin Basın Müşaviri içeri girdi. Bu kişi Türk vatandaşıydı ama kim olduğu konusunda bilgi sahibi değilim. Görüşme Rektör ve genel sekreter ile karşı Büyükelçilik heyeti arasında kapalı bir ortamda gerçekleşti” diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

GİZLİ NE GÖRÜŞTÜLER

A.Ö.’nün ifadesinde geçen görüşmenin zamanı da dikkat çekici bulundu. 15 Temmuz darbe girişiminden birkaç ay önce yapılan ve Bass’ın bulunduğu görüşmeye, rektör ile genel sekreterin dışında kimsenin alınmaması da merak uyandırdı. Belli kişilerin alınarak yapılan ‘sır’ görüşmede nelerin konuşulduğu merak konusu.

FETÖ’DEN YARGILANIYOR

2012 yılında Gazi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Süleyman Büyükberber, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ihraç edildi.
15 aydır tutuklu bulunan Büyükberber hakkında “Silahlı terör örgütü yöneticisi olma” suçlamasıyla dava açıldı. Büyükberber’in üniversitede işe aldığı 190 kişiden 190’ının da FETÖ’cü çıktığı belirtilirken, FETÖ’nün tepe yönetimindeki isimlerle irtibatlı olduğu kaydediliyordu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23