• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O gecede oğlunu korumaya çalışırken şehit düştü

Yeniakit Publisher
2016-07-30 14:26:00 -
O gecede oğlunu korumaya çalışırken şehit düştü

Erol Olçak ve oğlu Abdullah Olçok 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü askerlerin kalkıştığı darbe girişimine karşı Boğaziçi Köprüsü (yeni ismi ile 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü)’ne gitti. Burada barikat kuran askerlerin kalabalığın üzerine ateş açması sonucu Erol Olçok, oğlu Abdullah ve birçok direnişçi şehit düştü.

Siyasal tanıtım faaliyetlerine Refah Partisi ile başlayan Olçok, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı döneminden bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çalışıyordu. AK Partinin kuruluş sürecinde de önemli rol üstlenen Olçok, AK Partinin girdiği bütün seçimlerde partinin tanıtım çalışmalarını yürüten isimdi. Cumhurbaşkanına yakın isimlerden biri olan Olçok, 15 Temmuz gecesi darbe kalkışmasını engellemek için diğer vatandaşlarla birlikte Boğaziçi Köprüsüne gitti. Olayın görgü tanıklarından gazeteci Ahmet Tezcan, Erol Olçok'ın oğlunu korumaya çalıştığı sırada vurulduğunu söyledi. Tezcan, oğlunun da babasına koştuğu sırada 2 zırh delici merminin isabet etmesiyle şehit edildiğini anlattı.

15 Temmuz gecesi, FETÖ'cü cuntanın en çok kan akıttığı yerdi İstanbul Boğaziçi Köprüsü. Darbeye karşı tankların önüne dikilenler arasında olan reklamcı Erol Olçok ve 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyib de kurşunların hedefi olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın çalışma arkadaşlarından olan Olçok'ın, oğlunu daha güvenli bir yere almak isterken vurulduğu, 16 yaşındaki Abdullah'ın da, düşen babasına hamle yaptığı sırada zırh delici mermi ile şehit edildiği ortaya çıktı.

Olay günü yaşananları anlatan gazeteci Ahmet Tezcan “Durumu öğrendiği anda Erol dışarı fırlıyor. Oğlu 'Ben de geleceğim' diyor, köprüye gidiyorlar. Erol, askerleri ikna etmeye çalışıyor. Bakıyor ki ikna olacakları yok, oğlunu sağlam bir yere almak için uğraşıyor. Tam Abdullah'a hamle yaptığı sırada Erol'u vuruyorlar. Babasının düştüğünü gören Abdullah ona koşarken, 2 zırh delici mermiyle çocuğu vuruyorlar."

Reklamcı Ümit Demirbağ'ın da o sırada köprüde olduğunu belirten Tezcan, kendisine zaman zaman video gönderdiğini belirtiği gazeteci Demirbağ'ın bir ara en yakınında yere düşene yardım için koştuğunu ve çevirip baktığında yerde yatanın Erol Abi olduğunu fark ettiğini anlattı.

Olayın tanıkları anlattı

15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsünde yaşananlara tanıklık eden diğer bir isim ise Ayten Demir. Demir darbe girişimini protesto ederken şehit olan Olçok'un o anlarda çevresindekilere moral vermeye çalıştığını belirtiyor. Erol Olçok'un kalabalığı “Bu vatan bizim, kimse bu vatanı bizden alamaz. Köprüde sorun büyük arkadaşlar, orayı almamız lazım" diyerek köprüye yönlendirdiğini kaydeden Demir, “Erol Bey Kısıklı yerine köprüye doğru yürümemiz gerektiğini ve en önemli noktanın orası olduğunu kalabalığa söyleyince hep birlikte oraya doğru yürümeye başladık. Kalabalık arasında genelde gençler vardı. Erol Bey sürekli bir sağa, bir sola koşarak kalabalığa moral veriyordu. Kol kola kenetlenerek yürüyen gençlerin önünde adeta pervane olmuşçasına, 'Yürüyün arkadaşlar, yürüyün. Allah bizimle birlikte. Milyonlar geliyor arkanızdan' diyerek herkesin kenetlenmesini sağladığını belirtti.

Gözyaşlarını tutamadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dava arkadaşı olan Erol Olçok ve oğlu Abdullah Olçok için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde gözyaşlarını tutamadı. Burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kelimeler boğazında düğümlendi. “Erol benim bir yol arkadaşımdı Abdullah pırlanta bir yavrumuzdu. Mekanı cennet olsun inşallah." diyen Cumhurbaşkanı konuşmasını gözyaşları içerisinde yaptı. Konuşmakta zorluk çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan devam edemeyeceğini belirterek, “Milletimiz başı sağ olsun. Fakat bu haşhaşilere, bu malum terör örgütüne, Fetullahçı Terör Örgütü'ne, biz bu yolda kefenimizle yürüyoruz. Bunların hakkından gelecek ve evelallah bu ülkemizi birlik, beraberlik içerisinde geleceğe taşıyacağız. Rabbim rahmet eylesin." diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23