• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'O bizi kimseye muhtaç etmedi'

Yeniakit Publisher
2017-05-20 20:36:00 -
'O bizi kimseye muhtaç etmedi'

Antalya'nın Kemer ilçesinde bir kömür madeninde metan gazı sıkışması sonucu yaşamını yitiren maden işçisi Korkmaz'ın eşi Nurten Korkmaz, biri hasta üç çocuğu ile hayat mücadelesine devam ediyor.

Antalya'nın Kemer ilçesinde bir kömür madeninde metan gazı sıkışması sonucu hayatını kaybeden maden işçisi Levent Korkmaz'ın eşi Nurten Korkmaz, eşinin emekliliğin dolduğundan haberi olmadığını belirterek, "Bilsem eşimi göndermezdim. Eşim öldüyse sırf emekliliğini doldurabilmek için öldü, para pul için değil. 'Emekli olayım, yeşil karttan kurtulayım, çocuklarıma düzenli bir para olsun.' dedi. Allah ondan razı olsun. O bizi kimseye muhtaç etmedi." dedi.

Yaşadığı acıya rağmen çocukları Uğur (10), Sude (7) ve 6 aylıkken kalbinde delik olduğu anlaşılan Çehre'yi (3) teselli etmeye çalışan 39 yaşındaki Nurten Korkmaz, hayat mücadelesine devam ediyor.

"Zonguldak'ta çalıştığı özel bir ocakta maaşını alamadı"

Anne Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin Zonguldak'ta çalıştığı özel bir ocakta maaşını alamadığını anlatarak, bu nedenle tazminat davasının sürdüğünü söyledi.

Eşinin mecburiyetten kaçak ocaklarda da çalıştığını ifade eden Korkmaz, "Evimiz kira. Çocuklarımız var ve küçük çocuğum sıkıntılı doğdu. Ankara'ya gidip gelmemiz gerekiyordu. Eşim kimisinden parasını aldı, kimisinden alamadı. Çok kişiden alacağı var." diye konuştu.

Eşinin kendisine, "Bir yıl çalışıp emekli olacağım. Allah'ın izniyle bir daha da ocağa girmeyeceğim." dediğini belirten Korkmaz, "Ben onu bir senesi var diye gönderdim. Ramazan Bayramı'nda gelecekti. 30 Haziran'da küçük kızımın doğum günü vardı. Hem onun doğum gününü kutlayacaktık hem de çocuklarla gezmeye gidecektik. 'Bir hafta tatile geleceğim.' dedi. Çocuklarla hasret giderecekti. Meğerse eşimin emekliliği dolmuş, benim haberim yok. Bilsem eşimi göndermezdim. Eşim öldüyse sırf emekliliğini doldurabilmek için öldü, para pul için değil. 'Emekli olayım, yeşil karttan kurtulayım, çocuklarıma düzenli bir para olsun.' dedi. Allah ondan razı olsun. O bizi kimseye muhtaç etmedi." şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Korkmaz, yaşadıkları evin virane olduğuna ve eşinin cenazesini almaya gitmediklerine dair haberleri okuduklarında büyük üzüntü duyduklarını anlatarak, bunu yazanları Allah'a havale ettiklerini dile getirdi.

Olay

Antalya'nın Kemer ilçesi Ovacık Mahallesi Mezardibi mevkisindeki kömür madeninde 16 Mayıs'ta yoğun metan sıkışması nedeniyle 900 metrede mahsur kalan Levent Korkmaz ve Esen Çavuş hayatını kaybetmiş, gazdan etkilenen 6 işçiye hastanelerde, 7 işçiye ise olay yerine gelen ambulanslarda müdahale edilmişti.

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23