• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'O aklını kendine sakla Akyol'

Yeniakit Publisher
2017-11-21 12:36:00 - 2017-11-21 13:21:00
'O aklını kendine sakla Akyol'

Hürriyet yazarı Taha Akyol, ABD’de tutuklu bulunan Reza Zarrab konusunda bilgisi olmamasına rağmen Ankara’ya akıl vermeye kalkıştı.

Her konuda bilgisi olduğunu zanneden Aydın Doğan’ın kalemşörlerinden Hürriyet yazarı Taha Akyol, ABD’de tutuklu bulunan ve 4 Aralık’ta davası görülecek olan işadamı Reza Zarrab konusunda bilgisi olmadığını kendi ağzıyla itiraf ettiği halde, yine de hükümete akıl vermeye kalkıştı.

Yazısına ''Türkiye Amerika’daki Zarrab davası konusunda farklı bir yol izleyemez miydi?'' diye başlayan Akyol, hiçbir dayanağı olmayan, başka bir öneri de getirmeyen ve sadece var olanı eleştiren fikirlerini sıraladı.

Ankara’nın Reza Zarrab için ABD’ye 2 defa nota vermesinin yanlış olduğunu savunan Akyol, Amerikan Washington Post gazetesinin operasyonel olarak hazırladığı haberinden, ''Zarrab’ı kurtarmak için Ankara’nın olağanüstü kampanya yürütüyor'' ifadesini paylaştı.

Akyol ''Bu olağanüstü kampanya acaba Ankara’nın tezlerini güçlendiriyor mu, yoksa ‘aşırı doz’ etkisi mi yapıyor?'' diye sordu.

BİLMİYORSAN AKIL VERME!
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Amerikan ceza yargılama sistemini ve Zarrab dosyasında ne var, ne yok, evrakın delil değeri nedir bilmediğini belirten Taha Akyol, tüm cehaletine rağmen yazısında hükümete akıl vermeyi sürdürdü.

Ankara’nın Zarrab konusunda 'olağanüstü kampanya' yürütmesinin hatalı bir hareket olduğunu iddia eden Akyol ''Siyaseten böylesine kampanya yürütmenin etkilerini diplomatların iyi ölçmesi gerekir. Amerikan yargı sistemini uzmanlık ve tecrübe birikimiyle iyi bilen hukukçularla istişare edilmelidir; nasıl davranmalıyız diye'' diyerek akıl hocalığına soyundu.

Amerikan yargısı konusunda cahil olduğunu söyleyen Akyol yazısının devamında yine akıl hocalığını yapmaya devam etti. Akyol şunları söyledi;

''Ankara özellikle hukuken güçlü olmalıdır. Amerika’da yargı bağımsızdır ama Amerikan devleti de soruşturma aşamasında CIA, FBI gibi yürütme organları eliyle ‘kumpas’ yaptırabilir. Fakat sonunda dosya açılacak ve dünyanın gözü önünde açık duruşma yapılacaktır. O aşamada hukukun önemi küçümsenemez. ''

KUKLA BATI MEDYASINI REFERANS GÖSTERDİ

Akyol ''Ankara hukuk dilini kullanmalıdır. Kamuoyunda kampanya niteliğinde yapılan beyanlar iyi sonuç vermedi, aksine olumsuz etkileri Amerikan basınında görülüyor'' diyerek kasıtlı ve bilinçli bir şekilde  Batı medyasına  Türkiye aleyhine yaptırılan haberleri referans olarak gösterdi.

KOCA YAZIDA TEK DOĞRU CÜMLE

Yazısının devamında Zarrab olayına ambargoyu delen bir işadamı ve çevresinin para ve altın trafiği olarak bakmak gerektiğini belirten Akyol, ''Meclis’teki oylamada Yüce Divan kararı çıksaydı da dosyalara Anayasa Mahkemesi baksaydı; Amerika’ya AYM’nin kararlarını gönderebilirdik'' diyerek yazısında ilk kez kayda değer bir şey aktardı.

'O AKLINI KENDİNE SAKLA'

Aydın Doğan'dan maaşını alan Taha Akyol'un 'Zarrab' konusundaki tüm cehaletine rağmen 'bilmiş' bir havayla hükümete akıl hocalığına soyunması okurlar nezdinde 'o aklını kendine sakla' yorumlarına neden oldu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23