• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nureddin Yıldız Hoca yalan medyasının iftiralarını tek tek çürüttü

Yeniakit Publisher
2015-04-28 18:52:00 - 2015-04-28 19:06:25
Nureddin Yıldız Hoca yalan medyasının iftiralarını tek tek çürüttü

Geçtiğimiz aylarda fıkhi bir konuda yaptığı açıklama çarpıtılarak sistemli bir itibarsızlaştırma kampanyasına maruz kalan Nureddin Yıldız, bu defa da "kot pantolon giyilmesinin haram olduğunu" söylediği iddialarıyla yüz yüze. Nureddin Yıldız'ın çalışmalarını yürüttüğü Sosyal Doku Derneği'nden konuyla ilgili olarak bugün bir açıklama yapıldı.

Açıklamayı aynen yayınlıyoruz:

Yalan, İftira ve Malum Medya

Nureddin Yıldız Hocamız’ın fıkhi meselelerle ilgili sorulan soruları cevapladığı fetvameclisi.com internet sitesinde, takipçilerinden gelen “kot pantolon” ile ilgili soruya verilen cevap, geçmiş örneklerinde olduğu gibi malum medya tarafından çarpıtılmıştır.

Konuyu haberleştiren bazı yayın organları, soruyu soran kişinin görüşlerini Nureddin Yıldız Hoca’nın görüşü olarak vermekle kalmamış, haberi “kot pantolon giyenler kafir…” manşeti ile duyurarak büyük bir iftiraya imza atmış ve okuyucularına büyük bir yalanı “haber” diye servis etmişlerdir. Ayrıca Nureddin Yıldız Hocamız’ın Akit Gazetesi yazarı olmadığı halde, Akit Gazetesi yazarı diye lanse edilmesi haberlerdeki başka bir yalandır.

Fetva Meclisinde yayınlanan soru ve cevap şu şekildedir:

GELEN SORU : Selamünaleyküm hocam. Bildiğiniz gibi hem Avrupa hem Türkiye’de artık maalesef kot pantolonu/ jeans denilen pantolonlar giyinilmektedir. Bunu âlimlerimiz/hocalarımız uygun görmemektedir. Kâfiri taklit olduğundan dolayı. Bizler ve hoca/âlimleriz ise kumaş pantolon giyinmekte, yalnız bir gruba göre buda caiz değildir ve kâfiri taklit grubuna girmektedir. Bu konuda biz hangi delile veya bizim tutumumuz neye dayanmaktadır? Bizleri bu konuda aydınlatabilirseniz, bizde arkadaşlara gereken şeyleri söyleyebiliriz. Allah razı olsun. Allaha emanet olun.

FETVA MECLİSİ’NİN CEVABI: Selamünaleyküm. Esasen pantolon, bize ait bir kültür ve kıyafet şekli değildir. Bu nedenle de, bahsettiğiniz pantolon türünü giymemeyi tercih etmemiz gerekir. Giyim şekli olarak, pantolonu kaldırabilecek bir durumumuz da yoktur. Bu nedenle Müslümana en yakın olabilecek pantolon türünü giymeyi tercih ederiz. Kot pantolon yakınlık/uzaklık açısından en uzakta durmaktadır. Zira onu batılılar bile kendilerine göre medeni toplantılarında giymemektedirler, Amerikan çobanlarının kıyafeti olarak bilinmektedir. Bu mantık da ne yapmamız gerektiğini bize gösteriyor olmalıdır.

http://www.fetvameclisi.com/fetva-kot-pantolon-giymek-32542.html

Sorulan soru ve verilen cevap bu kadar açık ve net iken bazı haber siteleri, soruyu soran kişinin “Bizler ve hoca/âlimleriz ise kumaş pantolon giyinmekte, yalnız bir gruba göre buda caiz değildir ve kâfiri taklit grubuna girmektedir.” Cümlesini alarak Nureddin Yıldız’ın cevabı şeklinde vererek açık bir iftira ve büyük bir çarpıtma ile seviyelerini ortaya koymuşlardır.

Daha önce çocuk evliliği konusunda Nureddin Yıldız Hoca’nın “Çocuk Evliliği İstismardır” başlığı ile yayınlanan sözlerinin bir kısmını alıp çarpıttıkları gibi, bu gün aynı şekilde yalan, iftira ve çarpıtmalarına devam etmektedirler.

http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/pantolon-giyenler-kafir-816464/

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/264171/_6_yasindaki_cocukla_evlenmek__caiz___kot_pantolon_giymek__caiz_degil_.html

http://www.rotahaber.com/guncel/akit-yazari-pantolon-giyenler-kafir-h527338.html

Yine Fetva Meclisi internet sitesinde yayınlanan kot pantolon ile ilgili başka bir soruya verilen cevap şu şekildedir.

GELEN SORU : Selamünaleyküm. Hocam, kot pantolon giymekte ne sıkıntı var?

FETVA MECLİSİNİN CEVABI: Aleykümselam. Kot pantolon esasen haram değildir ama bütün dünya toplumlarında özel toplantılarda, resmi buluşmalarda, lüks otellerde giyilmesi yakışık almayan bir kıyafet olarak görülmektedir. Bu da Müslüman’ın dikkat etmesi gerektiği bir inceliği göstermektedir. Seviyeli insan, onurlu Müslüman olmak durumundayız.

http://www.fetvameclisi.com/fetva-kot-pantolon-giymek-sakincali-mi-43895.html

28.04.2015

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23