• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Numan Kurtulmuş'tan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

Yeniakit Publisher
2016-05-25 23:18:00 - 2016-05-25 23:28:54
Numan Kurtulmuş'tan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, CHP’nin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaretler içeren sloganlar atılmasına sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan 65. Hükümetin 5 buçuk saat süren ilk Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu.

CHP'nin dün yapılan grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaretler içeren sloganların atılmasını eleştiren Kurtulmuş, hukuken gerekli adımların atılacağını belirtti.

"SEVİYESİZ, EDEPSİZ"

"Böyle bir basit, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin gündemine gelecek kadar önemli değildir" diyen Kurtulmuş, "Ana muhalefet partisinin grup toplantısında Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına, halk tarafından seçilmiş olan bir cumhurbaşkanına ağza alınmayacak küfürlerle hakaretler edilmesi kabul edilemez. Bunu hiçbir vicdan, hiçbir akıl, hiçbir insaf kabul etmez. Hele hele bu hakaretler yapılırken ana muhalefet partisinin başındaki zatın, sanki bu hakaretleri ve yapılan küfürleri onaylıyormuşçasına sessiz kalması hiçbir siyasi teamül bakımından kabul edilemez.

Demokraside siyasi rakip olmak başka bir şeydir, siyasi hasım olmak başka bir şeydir ama siyaseti bu kadar seviyesiz, edepsiz, düşük bir şekilde yapmaksa bambaşka bir şeydir. Evet biz birbirimize rakibiz, birbirimize karşı siyasi görüşlerimiz bağlamında en ağır şeyleri söyleyebiliriz ama hiç kimsenin Türkiye'de rakip siyasi partilerin mensuplarına küfretmesi, hakaret etmesi, hele hele şuanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en üst makamında bulunan Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı akla hayale gelmeyecek, ağza alınmayacak hakaretlere seyirci kalınması ve bu hakaretlerin yapılması asla kabul edilemez. Çok doğal olarak da bu hakaretleri yapanlar ve seyirci kalanlar mahkemelerin önünde bu yaptıklarının hesabını verirler" ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23