• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nuh Albayrak, Zaman'ı bombaladı!

Yeniakit Publisher
2014-12-25 23:12:00 - 2014-12-25 23:21:56
Nuh Albayrak, Zaman'ı bombaladı!

Ekrem Dumanlı ile 'in' tartışması yaşayan Nuh Albayrak yaşananlara tepki gösterdi.

İşte Nuh Albayrak'ın açıklamalarından satır başları:
 
FETHULLAH GÜLEN'İN İADE SÜRECİ
 
Adalet Bakanlığının dosya düzenlemesi bekleniyor. Bu dosya bitince Adalet Bakanlığı Fethullah Gülen'i ABD'den isteyecek. Daha doğrusu Kırmızı Bülten çıkarılacak. Hukuki bir süreç işliyor şu anda ama asıl kritik nokta yakalama kararının çıkmasıydı. Bugünkü Star Gazetesi'nde gördüğünüz 'firari' ifadesi de emniyetin yazdığı bir ifade. Sanırım en kritik noktaya gelindi. Şimdiye dek paralel yapı ile mücadele bürokratik bir şekilde yürümüş çoğu zaman da söylemde kalmıştı çünkü devlet içerisindeki o yapı ile cemaati ilişkilendirme noktasında çok da ciddi bir şey gündeme gelmemişti. O bakımdan çok önemli. Pensilvanya'da başlayan bu süreç hapishanede bitiyor. Artık gelişmeleri hep beraber edeceğiz.
 
PARALEL MEDYA TARAFINDAN NEDEN HEDEF ALINDI?
 
Suçumu da bilmiyorum aslında ama herhalde tek suçumuz şu anda onların yanında olmamaktır. Başka da bir suç hatırlamıyorum çünkü. Görünen şu, karşıdakinin ne yaptığı ya da ne yapmadığı farketmiyor. Yanlarında olanların dışında kim varsa indirmeye çalışıyorlar. Başını kaldıran gidiyor. Bence bugün gelinen süreçe çok küçük bir bahane bir gazetede çıkan başlık vs.. 
 
KENDİLERİNE DAİR HİÇBİR SORGULAMA YOK MU?
 
Hiç sanmıyorum. Olsa böyle olmazdı çünkü ben bugünkü yazımda da ifade etmeye çalıştım. En azından kendi adıma.. O tanıdığımız kişiler, konuşulan konular dahil olmak üzere bundan 1-2 yıl önce ben neredeysem aynı yerdeyim. Temel'in bir hikayesi var.. 'Temel Lonra'da yanlış yöne girmiş. -Tabi burada alışkanlık olduğu için sağdan girmiş- Radyodan 'Ters yönde giden bir araç var' diye bir anons duymuş ve demiş, 'Ne bir aracı hepsi ters yönde gidiyor' Yani böyle bir durum var. Dolayısıyla bu iddialara baktığımız zaman 'Acaba biz de ters yönde olabilir miyiz?' diye bir muhakeme yapıldığını düşünmüyorum ben. 
 
STAR GAZETESİ'NİN BİR BAŞLIĞI BAHANE EDİLDİ
 
Geçmişte yaptığım birşey olamaz. Ben Türkiye'de duruşu,çizgisi hiçbir zaman değişmeyen gazetecilerden biriyim. Bugün içinde bulunduğum kurumun başlıkları bahane ediliyor. Zaman Gazetesi'nin 1 yıldır attığı başlıkları, yaptığı yayını görüyoruz. Ben bugün Zaman okuyanların (tabi gerçekten varsa) o gazetede 1 yıldan beri haber olarak ne bulduğunu merak ediyorum. Ben haber bulamıyorum şahsen. 
 
HANGİ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ? 1 YILDIR YAPTIKLARI YAYIN ORTADA!
 
Ne gazeteciliğinden, hangi basın özgürlüğünden bahsediliyor bir başka gazetede çıkan bir başlığı böyle sorgularken? Basın özgürlüğü tek tarafa ait birşey midir? Onlara ait birşey mi? Tekrar söylüyorum, 1 yıldır yaptıkları haberler ortada. Hakaret etmedikleri, 'hırsız' demedikleri kimse kalmadı. Devletin en tepesindeki isme kadar herkese canlarının istediği şekilde hitap ediyorlar. Buna rağmen bugüne kadar kendilerine karşı uygulanmış en ufak bir müeyyide yok. Bu nasıl 'basına baskı', bu nasıl özgürlük? Kendi içinizde fanus içerisinde bir dünya oluşturmuşsunuz ve herkesin ona inanmasını bekliyorsunuz. Yok böyle birşey. 
 
İLKELERİ, 'DÜŞMANIMIN DÜŞMANI DOSTUMDUR'
 
Çok basit bir ilkeleri var şu anda, 'Düşmanımın düşmanı dostumdur' Görüyoruz şu anda fotoğrafı. Sadece belli şeylere odaklanarak ona göre çizgi belirleme hastalığı sizi son derece garip bir yere sürükülüyor. Şu anda kimler bunların yanındaysa ya da bunlar kimlerin yanındaysa buradan bile geldikleri noktayı görmem mümkündür.

Kaynak: Stargazete
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23