• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nitelikli insanlar yetistiriyoruz

Yeniakit Publisher
2015-04-21 08:23:00 - 2015-04-21 08:23:39
Nitelikli insanlar yetistiriyoruz

2006 yılında kurumsal hizmete imza atarak, İstanbul başta olmak üzere 28 bölgede halka hizmet ettiklerini belirten Hiranur Vakfı Başkan Yardımcısı Adem Coşkun, “Erzurum’da 2 bin kapasiteli devreye girecek külliyemiz Doğu ve Güneydoğu’da önemli bir boşluk dolduracak. Yurtlarımız barınma yeri değil, insan yetiştiren mekanlardır” dedi

Hiranur Vakfı Başkan Yardımcısı Adem Coşkun, “ Vakıf çalışmalarımıza yönelik adımlarımızı 2006 yılında atarken, Yusuf Ziya Gümüşel Hocamızın insan yetiştirme faaliyetlerini de kendimize misyon edinmiş durumdayız. 1989’larda temellenen bu düşünceyi İstanbul, Sancaktepe’de daha da zirveye taşımak istedik ve bu mihvalde etkinliğimizi tüm toplumumuza hem anlatmak, hem de onların gönül dünyalarına erişmek istedik” yorumunda bulundu.

GÜNLÜK 1500 EKMEK DAĞITILIYOR

Sancaktepe’de öğrencilere yönelik bin kişilik vakıf yurdu ve aşevinin faaliyette olduğunu, hafızlık, iptidai ve Arapça kursları ile şer’i ilimler üzerinde etkinlikler sunduklarını, erzak ve kıyafete ihtiyaç duyanlara ise yardım eli uzattıklarını kaydeden Hiranur Vakfı Başkan Yardımcısı Adem Coşkun günlük bin 500 ekmek dağıtımı yaptıklarını hatırlatırken başta gıda yardımı olmak üzere ihtiyaç sahiplerinin taleplerini en iyi ve faydalı şekilde karşılamanın kendileri için önemli bir misyon olduğuna atıf yaptı.

‘TEKKE ÇORBAMIZA BEKLERİZ’

“Askıda Ekmek’imiz var. İhtiyaç sahipleri gelip alıyorlar. Ekmeğimizi vakfın tesisinde kendimiz pişiriyoruz. Bu ekmekler hafız öğrencilerimizin salavat ve zikirleriyle fırında pişiyor. Her pazar sabah namazından sonra hocamızın gönüllere hitap eden sohbeti oluyor. Tekke çorbası içmek isteyenleri vakfımıza bekliyoruz” diyen Hiranur Vakfı Başkan Yardımcısı Adem Coşkun şunları belirtti: “Sohbetimize her cemaatten insanlar katılıyor. Eğitim sürecimizde ise çocuklarımızı 4’üncü sınıftan alıp yatılı okutarak 8’inci sınıfta İmam Hatip kanalıyla yazılıp açıktan İlahiyat’a kanalize olmaktalar. Türkiye genelinde 28 bölgede bizimle irtibatta olan ilişkili kurumumuz var. Kendi bünyesinde dernekleşmiş durumdalar. Bir nevi Hiranur’un partner oluşumları diyebiliriz.”

ERZURUM’DA KÜLLİYE PROJESİ

Hiranur’un toplamda 2 bin kadar öğrencisi olduğuna vurgu yapan Hiranur Vakfı Başkan Yardımcısı Adem Coşkun “İstanbul’da Sancaktepe ve Fatih’te etkiniz. Avrupa yakasında olmak istiyoruz. Proje bağlamında Erzurum’da 62 dönüm üzerine 2 bin kapasiteli temeli atılacak bir külliye çalışması var. Mayıs’ta start alacak. İlkokuldan yüksek lisans yapana kadar bir çocuğu yetiştirecek bir mekan olacak. ‘Senin de bu külliyede 1 metrekare yerin olsun’ projesi başlattık. Metrekaresi bin liraya tekabül ediyor. Aynı zamanda ‘Hafız yetiştiriyorum’ projesi de önemli bir hizmet. Erzurum’daki külliye doğu ve güneydoğuya hitap edecek” dedi.

Örnek İNSANLAr YETİŞTİRİYORUZ

“Gerek İstanbul içi gerek dışında, Suriyeli muhacir kardeşlerimize dokunmak gerek. Onlara sahip çıkıp aile ferdiniz yapabilirsiniz. 18 ay boyunca masraflarını karşılayan hizmetimiz var. Ailecek bir ferdin sorumluluğunu almak ve ailecek bir hafız yetiştirmek önemli. Bir yetimi neden giydirmeyelim?” diyen Hiranur Vakfı Başkan Yardımcısı Adem Coşkun “300 liralık giydirme bedelinden bahsediyoruz. Vakıf; ilim, amel, ihlas ile mücehhez, irşada ehil, yarının örnek insanlarını yetiştirmek misyonuna sahip. Okumak istiyorsanız yatağını yorganını kap gel diyoruz. Ana prensibimiz okuyandan para almamak. Birebir mülakat yapıyoruz. Ailesinin gelir durumu ne olursa olsun çocukları okutuyoruz. Herkese eşit şekilde fırsat tanıyoruz” yorumunu yaptı.

300 SURİYELİ ÖĞRENCİ VAR

Hiranur Vakfı Başkan Yardımcısı Adem Coşkun şunların altını çizdi: “Ümmetin yetim evlatlarına, Suriyelilere sahip çıkmak bizim için önemli. Suriyeli 300 öğrencimiz var. Hafız oluyorlar ve Arapça okuyorlar. Toplamda İstanbul’da 520 öğrenci var. İcazet almış 61 eğiticimiz devrede. Ayrıca kendimizi ifade etmek ekseninde irşad faaliyetimizi gerçekleştiren ekiplerimiz var. Esnaflara tebliğ ediyor. Halka bu şekilde dokunuyoruz. Haftada 52 bölgede akşam sohbetlerimiz, mübarek gün ve gece sohbetleri, taziye, hasta ziyaretleri var.”

TOPLUMUN NABZINI TUTUYORUZ

Hiranur Vakfı’nın sosyal etkinlikleri ile birlikte misyon ve vizyonunun çok geniş olduğuna dikkat çeken Adem Coşkun sözlerini şöyle sürdürdü: “Belli günlerde toplumun nabzını tutmak, onların bilinç düzeylerini en üst seviyede yakalamak, hem kendimizi anlatmak, hem de onların bakış açılarına hitap edebilmek için gayretler veriyoruz. Kadın kollarımız da bu noktada önemli hizmet veriyor. Kadınlar “Kutlu Doğum Haftası” gibi önemli zamanlarda gül dağıtımı yapıyorlar. Küçük kitapçıklarla Peygamberimizi tanıtan yayınları da ekleyebiliriz.”

ÜNİVERSİTE MEZUNLARIMIZI VERİYORUZ

Hiranur Vakfı bünyesinde çocukların eğitiminin kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çeken Coşkun şu yorumda bulundu: “Üniversite mezunlarımızı bu sene itibari ile vermiş olacağız. Onları bizden almış oldukları eğitim ve dini, sosyal faydayı topluma aktarmaya devam edecekler. Etkinliklerimizi sosyal ortamlarda Facebook ve Twitter gibi alanlarda da dile getirmekteyiz. Sesimizi daha fazla duyurabilmek için aylık bir derginin olması bize olumlu katkı verecektir.”

AİLE TOHUM ATAR, MEDRESE ÇINAR YAPAR

Hiranur Vakfı Başkan Yardımcısı Adem Coşkun , “Yurtlar sadece barınma yeri değildir. İnsana ilk terbiyesi ailesi tarafından verilir, ikinci sırada ise medreseler yer alır. Medreseler ve yurtlar aynı zamanda insan yetiştiren yerlerdir. Tohum ailede atılır ama çınarı yapan medreselerdir. Vermiş olduğumuz hizmetleri biz bu gözle değerlendirirken milli ve manevi eğitim ve bilinci de sunarak önemli bir boşluğu doldurmuş oluyoruz” şeklinde değerlendirmede bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23