• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Neden unutuyoruz?

Yeniakit Publisher
2017-03-23 11:33:00 -
Neden unutuyoruz?

Unutkanlık üzerine düzenlenen seminerde Nöroloji Uzmanı Esra Mıhçıoğlu açıklamalarda bulundu.

Bir çoğumunu n ortak hastalığı. Unutkanlık. Nöroloji Uzmanı Esra Mıhçıoğlu, MAN çalışanları ile buluştu. Nöroloji Uzmanı Esra Mıhçıoğlu, unutkanlığın nedenlerini ve yaşam üzerindeki etkilerini anlattı. Bilginin tekrar sıklığı ile hafızada kalma süresinin doğru orantılı olduğundan bahseden Mıhçıoğlu, iz bırakan olayların insan hafızasında daha fazla yer edindiğini kaydetti. Somut olan olayların da akılda kalma süresinin daha fazla olduğunu belirten Uzman Esra Mıhçıoğlu "Görsellik hafızada daha önemli yer tutuyor. 20 milyar civarında korteksimizde hücre bulunuyor. 2.5 milyon GB hafızamız bulunmakta. Bu hafızamızın birçok bilgiyi depolayabilecek güçte olduğunun en büyük kanıtı” ifadelerini kullandı.

Uyku belleğin iyi olmasında önemli faktör

Yetişkin insanların odaklanma süresinin 20 dakika olduğunu söyleyen Uzm. Mıhçıoğlu, en fazla 15-25 yaş arasındaki olayların hatırlanabildiğini belirterek,"Uyku belleğin iyi olmasında önemli bir faktör. Unutkanlık bir hastalık değildir. Sadece önemsenmesi gereken bazı durumlar vardır” dedi.

Rutin işlerde unutkanlık yaşanıyorsa dikkat

Hafıza üzerinde yaşanan ve önemsenmesi gereken durumlar üzerinde de duran Uzm. Mıhçıoğlu,"Bazı günlük eylemlerde, sık ve rutin olarak yapılan işlerde zorlanma, hayatımızda önemli yere sahip olan kişilerin isimlerini unutma gibi durumlar yaşanıyorsa mutlaka uzman bir hekime başvurulmalıdır” ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23