• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

NATO'daki rezaletle ilgili hükümetten çok sert tepki

Yeniakit Publisher
2017-11-18 11:09:00 - 2017-11-18 11:23:52
NATO'daki rezaletle ilgili hükümetten çok sert tepki

Bekir Bozdağ, NATO tatbikatında yaşanan skandalla ilgili "Böyle bir rezaleti daha önce NATO da dünya da görmedi" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, NATO'nun Norveç’teki Trident Javelin tatbikatında Atatürk'ü düşman liderler arasında gösterilmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da düşmanla işbirliği içinde göstermesiyle ilgili olarak açıklama yaptı.

'ERDOĞAN'I YENMEYİ VE YOK ETMEYİ BAŞARAMAYACAKLAR'

Şırnak'ta bulunan Bozdağ, şöyle konuştu:

"NATO'nun yaptığı alçaklık skandal ve rezalettir. Casusluk yapanlar, Türkiye aleyhinde faaliyette bulunan bireysel kişiler ve örgütler el üstünde tutuluyor ama kim Türkiye'ye sevdalıysa kim Türkiye'nin çıkarını koruyorsa kim Türkiye'ye hizmet ediyorsa kim milletmizin ve devletimizin ilerlemesi için ter döküyorsa ona düşmanlıkta bir ittifak olduğunu görüyoruz. Onun için için bütün bunların hepsini şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Tabii NATO Genel Sekreteri'nin özür dilemesi önemlidir. Bu işi yapan askerlerin görevden el çektirilmesi geçici olsa da önemlidir. Ama bu noktada NATO'yu yönetenlerin NATO içinde görev alanların bir sorumluluğu olduğunu ben düşünüyorum. Onlar bu noktada tahkikatı derinleştirerek bu hadsizliği alçaklığı yapanlar ve bunlara cesaret verenler kimlerse onlar hakkında gerekli işlemleri yapmaları zarureti de ortadır. Şimdiye kadar böyle bir rezaleti NATO görmedi dünya da görmedi. Ama böyle bir rezaleti NATO'ya yaşatanlar karşısında da NATO hem Türkiye'nin hukukunu hem Türk milletinin hukuku hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyfendi'nin hukukunu koruyan bir adım atmak durumundadır ki bundan sonra da bundan sonra nad bilmez alçaklar cesaret bulup yeni adımlar atmasınlar.Geçmişte yedi düvel nasıl Atatürk ve arkadaşlarını yenmeyi başaramadıysa bugün de Erdoğan'ı yenmeyi ve yok etmeyi başaramayacaklar."

BİR TEPKİ DE RECEP AKDAĞ'DAN GELDİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Norveç'te gerçekleştirilen NATO tatbikatındaki skandala ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti, bizzat Cumhurbaşkanı'nın ağzından derhal gereken reaksiyonu göstermiş ve yapılan yanlıştan da hemen dönülmüştür. Gerekli özürler yapılmıştır. Yapılan yanlışın müsebbiplerine gerekli cezalar derhal tahakkuk ettirilmiştir." dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23